Pressurized IntraPeritoneal Aerosol Chemotherapy (PIPAC)- 21 martie, o nouă procedură în premieră națională

Așa cum și-a propus ca misiune, Spitalul Sf. Constantin vă oferă mereu servicii ireproșabile prin competențe profesionale deosebite și tehnologii de ultimă generație.

Ca de obicei, suntem pionieri în tehnici menite să salveze vieți. In data de 21 Martie Spitalul Sf Constantin lansează o nouă procedură în premieră pentru România, numită PIPAC- “Pressurized IntraPeritoneal Aerosol Chemotherapy”.

Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generală, șeful secției de chirurgie a Spitalului Sf. Constantin:

“PIPAC se adresează pacienților cu carcinomatoză peritoneală avansată, neeligibili pentru tehnica HIPEC și are ca scop reducerea volumului tumoral prin administrarea locală a citostaticului.

PIPAC se combină cu chimioterapia sistemică și asigură stabilizarea bolii peritoneale, regresia ei și chiar redarea operabilității într-o proporție însemnată de cazuri.

Un avantaj important este caracterul minim-invaziv, laparoscopic, prin 2 incizii de 10 mm, spitalizarea fiind de 48 de ore, ceea ce permite reluarea chimioterapiei sistemice după doar o săptămână.

Tehnica a fost imaginată în Germania începând cu anul 2010, până în prezent fiind efectuate peste 5000 de proceduri de acest tip în peste 50 de centre din toată lumea.”

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X