Campania “Mâini curate pentru sănătate”

Unul din evenimentele organizate în cursul anului 2015 de Spitalul Sf. Constantin a fost lansarea campaniei “Mâini curate pentru sănătate”, campanie prin care personalul spitalului promovează constant igiena corectă a mâinilor și beneficiile acesteia în rândul publicului larg.


Fundația Clinică Sf. Constantin din Brașov, cu sprijinul Ropharma și B. Braun au inițiat in luna mai campania națională “Mâini Curate pentru Sănătate”, o campanie de conștientizare cu privire la riscurile asupra sănătății care pot apărea ca urmare a unei igiene precare a mâinilor. Scopul campaniei este așadar, conștientizarea și educarea populației în ceea ce privește importanța igienei mâinilor, educare ce va contribui automat și la scăderea incidenței bolilor.

Medici ai Spitalului Sf. Constantin, împreună cu voluntari ai Fundației Clinica Sf. Constantin din Brașov, au fost prezenți în Piața Sfatului cu ocazia Zilei Internaționale a Igienei Mâinilor, 5 mai 2015, pentru a oferi trecătorilor răspunsuri la întrebări și informații legate de importața igienei mâinilor și de riscurile pe care le implică lipsa acesteia.

”Incurajăm toți doritorii să se implice activ în această mișcare de educare și să ne ajute să transmitem cât mai multor persoane mesajul campaniei. Credem că este o modalitate inedită de a implica societatea într-o campanie de educație și responsabilitate sanitară, un subiect serios, dar care poate fi explicat și într-un mod mai prietenos”, explică medicul primar al secției de Boli Infecțioase a Spitalului Sf. Constantin din Brașov.

Peste 500 de brașoveni au acceptat provocarea Mâinilor Curate pentru Sănătate

Peste 500 de brașoveni au participat la evenimentul de lansare a campaniei naționale “Mâini curate pentru Sănătate”, in data de 5 mai 2015.

Participanti la campania „Mâini curate pentru sănătate”

Medici ai Spitalului Sf. Constantin, împreună cu voluntari ai Fundației Clinica Sf. Constantin din Brașov au venit cu metode ingenioase de prezentare a informațiilor referitoare la igienă, metode de protecție si prevenție. Astfel, trecătorii din Piața Sfatului au avut parte de „testul cutiei negre”, un dispozitiv în care se introduc mâinile după aplicarea FluoRub, o soluție fluorescentă cu ajutorul căreia prezența microbilor poate fi observata cu ochiul liber. Înainte si dupa ce s-au spalat pe mâini așa cum procedează de obicei, participanții la campanie au fost invitați să le introducă în „cutia neagră”, iar rezultatul a fost incredibil: microbii au continuat să existe și după spălare, chiar dacă în număr mai mic!

Testul mâinilor curate cu Black Box

Pentru a se asigura că această situatie nu se va repeta, voluntarii i-au învățat pe trecători cum să se spele CORECT pe mâini și le-au oferit mostre de SoftaMan, o soluție dezinfectantă pusă la dispoziție de compania BBraun. Toți cei care au acceptat să folosească „cutia neagră” și să învețe metoda corectă de dezinfecție au acceptat astfel provocarea Hi 5 for Healthy Life!, un „joc al igienei”, ale cărui reguli sunt simple: îți dezinfectezi mâinile, apoi bați palma cu susținătorii campaniei. Jocul a continuat pe rețelele de socializare, unde, cei care au fost provocați au postat fotografiile realizate în timpul hi5-ului, folosind hashtag-ul: #hi54life și provoacând apoi, la rândul lor, alți trei prieteni să facă același lucru, pentru a intra în ”Clubul Mâinilor Curate”. Cei care primesc provocarea, dar nu vor să o îndeplinească, trebuie să ofere un gel igienizant persoanei care i-a provocat.

Tot în cadrul campaniei „Mâini Curate pentru Sanatate”, la Colegiul Medicilor Brașov au avut loc conferințe pe tema igienei mâinilor, dedicate medicilor și asistenților medicali. Invitați speciali au fost medici ai Spitalului Sf. Constantin.

Galeria de imagini a evenimentului poate fi vizualizată pe pagina noastră de Facebook: Album Foto Eveniment

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X