Pacienții din Republica Moldova descoperă chirurgia robotică la Spitalul Sf. Constantin

 

Chirurgia robotică la Spitalul Sf. Constantin reprezintă o alternativă salvatoare de vieți pentru pacienți din toată țara, dar și din Republica Moldova.

 

 

Secția chirurgie, un salon liniștit și razele blajine ale soarelui de dimineață de iulie mângâind roletele de la geam.

 

 

Înauntru, doi pacienți care acum 2 zile au avut rendez-vous cu robotul daVinci Si, mânuit de prof. dr. Ioan Coman, coordonatorul Centrului de Excelență în chirurgia robotică. Amândoi zâmbitori, treji, privind cu speranță la restul vieții lor, după intervenții de prostatectomie radicală efectuate robotic.

E liniște. Liniștea aceea despre care se spune că se lasă atunci când trec îngerii. Salutăm șoptit, de teamă să nu le stricăm momentul de tihnă. Unul dintre ei răspunde în dulcele grai al lui Creangă, sau așa sună. Și nu ni se pare, C.V. este pacient din Republica Moldova, un bărbat zdravăn de 63 de ani, care și-a găsit leacul în mâinile pricepute ale echipei prof. dr. Coman și în abilul robot daVinci.

Robotul daVinci și-a făcut treaba cu succes în multe burtici până acum, dar proveniența pacientului ne-a făcut curioși și am întrebat pe dl. C.V. care i-a fost parcursul până la recepția noastră. Povestea include un medic urolog din Chișinău care, participând la un curs al Șefului de Lucrări Dr. Nicolae Crișan, medic primar urolog la Spitalul Sf. Constantin și coleg de echipă în centrul de excelență în chirurgia robotică, cu prof. dr. Ioan Coman, a aflat despre avantajele și beneficiile chirurgiei robotice practicate de echipă la spitalul nostru din Brașov.

 

 

C.V. a aflat despre cancerul său de prostată fulgerător și a căutat specialiști urologi în localitatea sa, apoi în proximitate. A aflat despre Centrul de excelență în chirurgia robotică de la spitalul nostru și a comparat prețuri, condiții și servicii cu alte clinici din Turcia, Austria și chiar Olanda.

De departe prețurile noastre au fost mai avantajoase, motiv pentru care a ales patria mamă- România.

 

 

C.V. este astăzi un om fericit. La 2 zile după o intervenție care, efectuată clasic l-ar fi imobilizat la pat pentru minim o săptămână, C.V. este mobil, are incizii minime și pic de dureri nu-l deranjează. Și, cel mai important, după spusele dumnealui, s-a încadrat în buget și vorbește cu toată lumea din spital românește. Adică se simte acasă.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X