Aparat CT cu 128 secțiuni achiziționate - Somatom Definition AS+

SOMATOM Definition AS+ este un aparat CT care poate achizitiona simultan 128 sectiuni si care se adapteaza oricarei categorii de pacient si oricarei situatii clinice, indiferent daca este vorba de imagistica de diagnostic de rutina sau imagistica cardio high-end, sau de imagistica dinamica.

Aparatul disponibil la Spitalul Sf. Constantin are in dotare tehnologii de imbunatatire a calitatii imaginii fara a creste doza de iradiere pentru pacient: DiamondView Plus, care reduce zgomotul crescand in acelasi timp claritatea imaginii si detaliul de tesut moale, sau optimizarea digitala a densitatii (DDO), care imbunatateste contrastul imaginii si astfel posibilitatea de recunoastere a detaliilor in regiunile cu imagine puternic stralucitoare sau puternic inchisa (ex. zona gatului).

Noua tehnologie FAST CARE incorporata in acest aparat CT accelereaza mult fluxul de lucru si minimizeaza iradierea astfel incat procedurile complexe si consumatoare de timp sunt simplificate si automatizate, determinand o optimizare si o reproductibilitate a rezultatelor clinice.

O doza de radiatie cat mai scazuta, in conditia obtinerii unei imagini de calitate este de cea mai mare importanta atat pentru pacient cat si pentru utilizator, iar prin programul CARE (Aplicatii combinate pentru reducerea expunerii), SOMATOM Definition AS+ ofera o protectie cat mai inalta la doza de radiatii, reducandu-se iradierea la un nivel cat mai scazut.

Aplicatiile aparatului sunt complet automate si integrate in procesul de scanare, fie ca este vorba despre

Modularea in timp real a dozei functie de regiunea scanata, setarea automata a tensiunii anodice optime pentru examinare si ajusteaza alti parametri de scanare in functie de pacient si de tipul de examinare selectat

Modularea in timp real a dozei functie de regiunea scanata, setarea automata a tensiunii anodice optime pentru examinare si ajusteaza alti parametri de scanare in functie de pacient si de tipul de examinare selectat

SOMATOM Definition AS+ poate fi folosit si pentru pacientii bariatrici, supraponderali, deschiderea de 78 cm, generatorul Rx cu putere de 100kW, precum si masa de pacient care suporta o greutate maxima a pacientului de 227kg, asigurand astfel scanarea eficienta si fara probleme si a acestei categorii de pacienti.

SOMATOM Definition AS+ are in componenta sa un tub Rx unic-STRATON, cu racire directa a anodei (adica capacitate de stocare a caldurii 0 MHU), care elimina necesitatea de stocare a caldurii (asa cum se intampla la toate celalte tuburi Rx conventionale), si care datorita designului compact permite si o viteza mare de rotatie a tubului, ajungandu-se astfel la un timp de rotatie de 0,3 sec, ceea ce inseamna o rezolutie temporala de 150ms, valoare absolut necesara in examinarile de cardio CT. Tubul Rx STRATON asigura o rezolutie izotropica (adica pe cele trei axe) reala de 0,33mm, la orice scanare si la orice viteza de rotatie, dar si la orice pozitie in interiorul campului de scanare, lucru ce permite, de exemplu, reducerea semnificativa a artefactelor de miscare a inimii si permited masuratori de acuratete ale stenozei sau planificarea stentului cu o precizie deosebita.

De asemenea, acest lucru faciliteaza imagistica CT de corp intreg cu sectiuni submilimetrice la cele mai inalte valori de pitch, permitand realizarea de studii vasculare de detaliu pe domenii mari sau scanarea pacientilor politraumatizati (care necesita un domeniu mare de scanare).