Aparat CT cu 128 secțiuni achiziționate - Somatom Definition AS+

SOMATOM Definition AS+ este un aparat CT care poate achiziționa simultan 128 secțiuni și care se adaptează oricărei categorii de pacient și oricărei situații clinice, indiferent dacă este vorba de imagistică de diagnostic de rutină sau imagistică cardio high-end, sau de imagistică dinamică.

Aparatul disponibil la Spitalul Sf. Constantin are în dotare tehnologii de imbunătățire a calității imaginii fară a crește doza de iradiere pentru pacient: DiamondView Plus, care reduce zgomotul crescând în același timp claritatea imaginii și detaliul de țesut moale, sau optimizarea digitala a densității (DDO), care îmbunătățește contrastul imaginii și astfel posibilitatea de recunoaștere a detaliilor în regiunile cu imagine puternic strălucitoare sau puternic închisă (ex. zona gâtului).

Noua tehnologie FAST CARE incorporata în acest aparat CT accelerează mult fluxul de lucru și minimizează iradierea astfel încât procedurile complexe și consumatoare de timp sunt simplificate și automatizate, determinând o optimizare și o reproductibilitate a rezultatelor clinice.

O doza de radiație cât mai scazută, în condiția obținerii unei imagini de calitate este de cea mai mare importanță atât pentru pacient cât și pentru utilizator, iar prin programul CARE (Aplicații combinate pentru reducerea expunerii), SOMATOM Definition AS+ oferă o protecție cât mai inaltă la doza de radiatii, reducându-se iradierea la un nivel cât mai scăzut.

Aplicațiile aparatului sunt complet automate și integrate în procesul de scanare, fie că este vorba despre

Modularea în timp real a dozei funcție de regiunea scanată, setarea automată a tensiunii anodice optime pentru examinare și ajustează alți parametri de scanare în funcție de pacient și de tipul de examinare selectat

Modularea în timp real a dozei funcție de regiunea scanată, setarea automată a tensiunii anodice optime pentru examinare și ajustează alți parametri de scanare în funcție de pacient și de tipul de examinare selectat

SOMATOM Definition AS+ poate fi folosit și pentru pacienții bariatrici, supraponderali, deschiderea de 78 cm, generatorul Rx cu putere de 100kW, precum și masa de pacient care suporta o greutate maximă a pacientului de 227kg, asigurând astfel scanarea eficientă și fară probleme și a acestei categorii de pacienți.

SOMATOM Definition AS+ are în componența sa un tub Rx unic-STRATON, cu racire directă a anodei (adică capacitate de stocare a caldurii 0 MHU), care elimină necesitatea de stocare a căldurii (așa cum se intamplă la toate celalte tuburi Rx convenționale), și care datorită designului compact permite și o viteză mare de rotație a tubului, ajungându-se astfel la un timp de rotație de 0,3 sec, ceea ce inseamnă o rezoluție temporală de 150ms, valoare absolut necesară în examinarile de cardio CT. Tubul Rx STRATON asigură o rezoluție izotropică (adică pe cele trei axe) ă de 0,33mm, la orice scanare și la orice viteză de rotație, dar și la orice poziție în interiorul câmpului de scanare, lucru ce permite, de exemplu, reducerea semnificativă a artefactelor de mișcare a inimii și permițând măsurători de acuratețe ale stenozei sau planificarea stentului cu o precizie deosebită.

De asemenea, acest lucru facilitează imagistica CT de corp întreg cu secțiuni submilimetrice la cele mai înalte valori de pitch, permițând realizarea de studii vasculare de detaliu pe domenii mari sau scanarea pacienților politraumatizați (care necesită un domeniu mare de scanare).