Aparat de fluoroscopie si radiografie digitala cu detector digital dinamic-Luminos dRF Max

Luminos dRF Max este un aparat “2 in 1” care poate fi utilizat atat in fluoroscopie, dar si in radiografie. Aparatul este dotat cu un detector digital dinamic mare, de 43×43 cm, care combina campul de vedere (si domeniul de acoperire/scanare a pacientului) mare cu o calitate foarte buna a imaginii, la care se adauga si eliminarea distorsiunilor ce sunt caracteristice aparatelor de fluoroscopie cu amplificator de imagine atat in imaginile dinamice cat si in cele statice, iar rezolutia spatiala máxima a detectorului este de 3,4lp/mm.

Aparatul disponibil la Spitalul Sf. Constantin are in dotare tehnologii de imbunatatire a calitatii imaginii fara a creste doza de iradiere pentru pacient: DiamondView Plus, care reduce zgomotul crescand in acelasi timp claritatea imaginii si detaliul de tesut moale, sau optimizarea digitala a densitatii (DDO), care imbunatateste contrastul imaginii si astfel posibilitatea de recunoastere a detaliilor in regiunile cu imagine puternic stralucitoare sau puternic inchisa (ex. zona gatului).

Luminos dRF Max este conceput astfel incat permite accesul la pacient din toate partile aparatului, ceea ce duce la o pozitionare mai rápida, mai usoara si mai sigura a pacientului.

Design-ul compact al aparatului permite o flexibilitate deosebita in pozitionare, fie ca este vorba despre expuneri libere sau laterale sau cu pacientul in scaunul cu rotile, beneficiul fiind viteza in examinare, utilizare judicioasa a sistemului si, nu in ultimul rand, confortul pacientului.

Luminos dRF Max este configurat cu aplicatii care asigura o doza cat mai scazuta de iradiere aplicata pacientului

  • CAREFILTER: selectie automata a filtrelor de Cu care reduc doza de corp de intrare
  • CAREMATIC: calcularea si optimizarea automata a parametrilor de expunere;
  • CAREVISION: fluoroscopie cu pulsuri in domeniul 3-15 p/s, pentru imagistica de doza scazuta in timp real
  • CAREPROFILE: colimare fara radiatie pe ultima imagine memorata
  • FluoroLoop: stocarea si posibilitatea vizualizarii retrospective a secventelor de fluoroscopie, reducandu-se astfel necesitatea re-expunerii
  • Grila detasabila pentru reducerea dozei in examinarile pediatrice si la extremitatii (prin extragerea grilei)
  • CAREMAX: masurarea si monitorizarea produsului arie-doza
  • Optiunea de generator de putere de 80kW, optiunea de ortopedie pentru imagini ale intregii coloane sau ale intregului picior, precum si monitor cu carucior in sala de examinare pentru efectuarea de proceduri de radiologie interventionala