Aparat RMN 1,5T 70 cm diametru - Magnetom Aera 204x24

Aparat RMN 1,5T 70 cm diametru - Magnetom Aera 204x24

MAGNETOM Aera este un aparat RMN de 1,5T de varf, care include tehnologii moderne de ultima ora, a doua generatie a aparatelor RMN Siemens cu deschidere larga de 70 cm, care produce imagini de o calitate foarte buna, are o viteza inalta de achizitie datorita tehnologiei Siemens Tim 4G, precum si un flux de lucru accelerat, eficient si standardizat.

Inca din 2003 Siemens a introdus tehnologia de bobine integrate Tim, care a schimbat imagistica RMN pentru totdeauna, permitand combinarea mai multor bobine in acelasi camp de vedere (FOV). Aceasta extindere a campului de vedere/ de achizitie inseamna ca nu este necesara repozitionarea pacientului in cazul examinarilor multiple si posibilitatea de a efectua examinarile intr-un timp scurt.

Cea mai noua generatie a tehnologiei Tim este Tim4G, prezenta la MAGNETOM Aera, tehnologie care ofera potential pentru o densitate mai mare a elementelor/canalelor de bobina in acelasi FOV si, de asemenea, configuratii cu un numar mai mare de canale de receptie RF.

Tim 4G se caracterizeaza prin flexibilitate, acuratete si viteza:

Flexibilitate

Bobínele se pot combina intre ele, putandu-se astfel achizitiona imagini de la mai multe regiuni ale corpului si nu de la una singura, iar in acest fel se pot explora domenii mari de corp datorita faptului ca pot fi conectate simultan pana la 204 elemente de bobine si nu mai este nevoie nevoie de repozitionarea pacientului, cu o inalta calitate a imaginii si o viteza mare de achizitie.

Acuratete

Utilizandu-se bobine si combinatii de bobine cu un numar mare de canale creste foarte mult raportul semnal-zgomot si prin aceasta calitatea imaginii si/sau viteza de scanare.

Viteza

Se scurteaza mult timpul de examinare, atat datorita raportului semnal-zgomot inalt, cat si tehnologiei de achizitie in paralel CAIPIRINHA (unic la Siemens), dar si datorita pregatirii eficiente si rapide a pacientului in vederea scanarii.

MAGNETOM Aera beneficiaza de o serie de aplicatii clinice avansate care ajuta la extinderea posibilitatii de scanare a anumitor categorii de pacienti pentru care investigatiile standard ar fi dificil de efectuat (examinarile de abdomen la pacientii care nu-si pot tine respiratia pentru o perioada mai lunga de timp, asa cum este solicitat in cazul examinarilor standard de abdomen, examinarile cu substanta de contrast ale ficatului pentru pacientii care nu-si pot tine deloc respiratia sau pacientii care au implant metalic conditional de genunchi)

Comfortul pacientului examinat este unul dintre elementele importante de care trebuie sa se tina seama atunci cand este vorba despre o examinare RMN.

Deschiderea larga de 70cm (in izocentru) a magnetului asigura posibilitatea scanarii unor pacienti care ar fi altfel exclusi la aparatele cu deschiderea magnetului de numai 60 cm: este vorba de pacientii supraponderali/ voluminosi, pacientii claustrofobi sau copiii, care nu mai necesita anestezie pentru a putea fi examinati.

Lungimea foarte mica a magnetului, de numai 145cm, permite examinarea pacientilor claustrofobi, dar si realizarea multor examinari cu capul in afara magnetului, ceea ce reprezinta un confort deosebit pentru pacient.

Tehnologiile avansate de reducere a zgomotului, Quiet Suite, sunt de asemenea incluse in configuratia aparatului MAGNETOM Aera, contribuind la reducerea presiunii sunetului cu cel putin 70% in examinarile neuro si musculo-skeletale.

Aparatul disponibil la Spitalul Sf. Constantin dispune de camera video cu monitor pentru supravegherea pacientului, monitorul dual pe statia de achizitie, precum si MoodLight –un sistem de iluminare care contribuie la confortul si relaxarea pacientului, singurul din Romania cu acest sistem de iluminare, cu un impact important in relaxarea pacientului in timpul examinarii RMN.