Aparat RMN 1,5T 70 cm diametru - Magnetom Aera 204x24

Aparat RMN 1,5T 70 cm diametru - Magnetom Aera 204x24

MAGNETOM Aera este un aparat RMN de 1,5T de vârf, care include tehnologii moderne de ultimă oră, a doua generație a aparatelor RMN Siemens cu deschidere largă de 70 cm, care produce imagini de o calitate foarte bună, are o viteză inaltă de achiziție datorită tehnologiei Siemens Tim 4G, precum și un flux de lucru accelerat, eficient și standardizat.

Încă din 2003 Siemens a introdus tehnologia de bobine integrate Tim, care a schimbat imagistica RMN pentru totdeauna, permițând combinarea mai multor bobine in același câmp de vedere (FOV). Aceasta extindere a câmpului de vedere/ de achiziție înseamnă că nu este necesara repoziționarea pacientului în cazul examinarilor multiple și posibilitatea de a efectua examinarile într-un timp scurt.

Cea mai noua generație a tehnologiei Tim este Tim4G, prezentă la MAGNETOM Aera, tehnologie care oferă potențial pentru o densitate mai mare a elementelor/canalelor de bobină în același FOV și, de asemenea, configurații cu un număr mai mare de canale de receptie RF.

Tim 4G se caracterizează prin flexibilitate, acuratețe și viteză:

Flexibilitate

Bobinele se pot combina între ele, putându-se astfel achiziționa imagini de la mai multe regiuni ale corpului și nu de la una singura, iar in acest fel se pot explora domenii mari de corp datorită faptului ca pot fi conectate simultan pâna la 204 elemente de bobine și nu mai este nevoie de repoziționarea pacientului, cu o înaltă calitate a imaginii și o viteză mare de achiziție.

Acuratețe

Utilizându-se bobine și combinații de bobine cu un numar mare de canale crește foarte mult raportul semnal-zgomot și prin aceasta calitatea imaginii și/sau viteza de scanare.

Viteza

Se scurtează mult timpul de examinare, atât datorită raportului semnal-zgomot inalt, cât și tehnologiei de achiziție în paralel CAIPIRINHA (unic la Siemens), dar și datorită pregatirii eficiente și rapide a pacientului în vederea scanării.

MAGNETOM Aera beneficiază de o serie de aplicații clinice avansate care ajută la extinderea posibilității de scanare a anumitor categorii de pacienți pentru care investigațiile standard ar fi dificil de efectuat (examinarile de abdomen la pacienții care nu-și pot ține respirația pentru o perioadă mai lungă de timp, așa cum este solicitat în cazul examinarilor standard de abdomen, examinarile cu substanța de contrast ale ficatului pentru pacienții care nu-și pot ține deloc respirația sau pacienții care au implant metalic conditional de genunchi)

Comfortul pacientului examinat este unul dintre elementele importante de care trebuie să se țină seama atunci când este vorba despre o examinare RMN.

Deschiderea largă de 70cm (in izocentru) a magnetului asigură posibilitatea scanării unor pacienți care ar fi altfel excluși la aparatele cu deschiderea magnetului de numai 60 cm: este vorba de pacienții supraponderali/ voluminoși, pacienții claustrofobi sau copiii, care nu mai necesită anestezie pentru a putea fi examinați.

Lungimea foarte mică a magnetului, de numai 145cm, permite examinarea pacienților claustrofobi, dar și realizarea multor examinari cu capul în afara magnetului, ceea ce reprezintă un confort deosebit pentru pacient.

Tehnologiile avansate de reducere a zgomotului, Quiet Suite, sunt de asemenea incluse în configurația aparatului MAGNETOM Aera, contribuind la reducerea presiunii sunetului cu cel puțin 70% in examinarile neuro si musculo-skeletale.

Aparatul disponibil la Spitalul Sf. Constantin dispune de camera video cu monitor pentru supravegherea pacientului, monitorul dual pe stația de achiziție, precum și MoodLight –un sistem de iluminare care contribuie la confortul și relaxarea pacientului, singurul din Romania cu acest sistem de iluminare, cu un impact important în relaxarea pacientului în timpul examinarii RMN.