logo Spitalul Sf. Constantin
Solicita programare
Solicita programare
Prezentare OncologieServicii OncologieStudii CliniceDotariProgramRAIDs

Proiectul European RAIDs

Pentru a accesa site-ul proiectului click aici: http://www.raids-fp7.eu/

Spitalul Sf. Constantin Brasov coordoneaza in Romania Proiectul European RAIDs pentru cancerul de col uterin

Proiectul RAIDs (Rational molecular Assessments and Innovative Drugs selection) este sustinut si co-finantat de Comisia Europeana prin intermediul celui de-al 7-lea program-cadru al Uniunii Europene pentru activitati de cercetare si dezvoltare tehnologica (FP7)

Spitalul Sf. Constantin a fost primul centru de oncologie din Romania selectat pentru a face parte din acest proiect, dr. Eugeniu Banu, medicul sef al sectiei de oncologie medicala a Spitalului Sf. Constantin fiind coordonatorul proiectului RAIDs in tara noastra, ulterior alaturindu-se proiectului Spitalul Universitar Iasi, Institutul Oncologic „Ion Chiricuta” Cluj-Napoca si Spitalul Judetean Oradea, in calitate de centre satelit. Aceasta recunoastere internationala a Spitalului Sf. Constantin dovedeste inca o data pozitia de top a institutiei si competentele echipei medicale, precum si constanta preocupare pentru cercetarea stiintifica si metodele moderne de tratament.

Proiectul RAIDs (Rational molecular Assessments and Innovative Drugs selection) este sustinut si co-finantat de Comisia Europeana prin intermediul celui de-al 7-lea program-cadru al Uniunii Europene pentru activitati de cercetare si dezvoltare tehnologica (FP7), beneficiind de un grant in valoare de 6 milioane euro, coordonat de Institutul Curie din Paris. Spitalul nostru  a fost selectionat  si desemnat centru participant alaturi de alti 14 parteneri  din 7 state europene.

Cancerul de col uterin este a doua forma de cancer ca raspandire in randul populatiei feminine de pe glob. Proiectul european RAIDs reprezinta o cooperare multidisciplinara intre institutii clinice si academice, incluzand proiecte ambitioase de cercetare avand drept obiectiv identificarea strategiilor terapeutice pentru aceasta maladie. Acest lucru va fi posibil prin initierea mai multor studii in centre de prestigiu din Europa in domeniul oncologiei ginecologice, in principal investigatii moleculare si de genomica tumorala, care sa permita efectuarea de tratamente personalizate in cancerul de col uterin.