Atunci când boala hemoroidală impune o intervenție chirurgicală, aveți posibilitatea de a face apel la tehnicile clasice chirurgicale practicate de majoritatea centrelor, care impun incizii și implicit durere și disconfort postoperator important și de lungă durată

 

SAU,

venind la Spitalul Sf Constantin puteți beneficia de tehnicile moderne miniinvazive, cum este hemoroidectomia cu stapler (procedura Longo) și tehnica THD pe care v-o propunem în premieră în Romania.

Figura 1. Evoluția tehnicilor de hemoroidectomie de la chirurgia clasică la chirurgia mini-invazivă

Tehnica THD (transanal hemorroidal dearterialization) spre deosebire de ligaturile elastice propuse de alte centre, în cazul hemoroizilor de grad III și IV este o variantă nouă a tehnicii HAL/RAR și presupune ligatura sub control Doppler a arterelor hemoroidale în 6 puncte, urmată de fixarea în interior a pachetelor hemoroidale dilatate, ceea ce duce la un adevărat ”lifting” al hemoroizilor. Avantajul tehnicii THD este că permite o recuperare mai rapidă, un disconfort mai redus și nu necesită pansamente sau îngrijiri locale postoperatorii.

Ce se întâmplă daca hemoroizii reapar?

Având în vedere faptul că de cele mai multe ori boala hemoroidală este consecința unei probleme subiacente (constipație, poziție șezând îndelungată, etc.), după orice tip de intervenție chirurgicală pentru hemoroizi există și recidive. Avantajul tehnicii THD, pe care v-o propunem, este că în cazul unei recidive, o nouă intervenție prin aceeași tehnică este posibilă și nu este acompaniată de durere sau complicații mai mari ca prima dată.

Figura 2. Ligatura arterei hemoroidale sub control Doppler

Figura 3. Pexia (fixarea) pachetului hemoroidal.

Autor : Dr. Silviu-Tiberiu Makkai-Popa