ORTOPEDIE

Ortopedia-traumatologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor.
În cardul secției de ortopedie-traumatologie a Spitalului Sf. Constantin se poate efectua întreaga gamă de intervenții chirurgicale ortopedice, pentru afecțiuni acute sau cronice.

De ce sa alegeti Spitalul Sf. Constantin pentru chirurgia ortopedica?

 • Punem accent pe procedurile chirurgicale minim-invazive si metodele moderne de tratament (cum ar fi artroscopia), asigurand astfel recuperarea rapida a pacientului si disconfortul minim;
 • Conditiile de igiena spitaliceasca de care beneficiati in spitalul nostru contribuie semnificativ la reusita interventiilor chirurgicale, politica de prevenire si control al infectiilor intraspitalicesti avand rolul de a proteja pacientul inainte, in timpul si dupa operatie, prin reducerea la minim a riscului de infectare;
 • Echipa medicala calificata, beneficiind de stagii de pregatire in tara si in strainatate si de experienta vasta in metodele moderne de tratament in ortopedie, este la dispozitia pacientului cu program full-time, oferindu-i suportul necesar pe tot parcursul sederii la spital: diagnosticare, tratament, consiliere, evaluare post-operatorie si plan de recuperare.
 • Program național de ortopedie
  A. tratament prin endoprotezare al bolnavilor cu afecțiuni articulare
  B. instabilitate articulară prin implanturi de fixare

ECHIPA MEDICALĂ

Echipa serviciului de ortopedie, traumatologie și medicină sportivă a Spitalului Sf. Constantin, beneficiază de chirurgi cu vastă experiență.

 

Dr. George Tudose

Medic Specialist Ortopedie

Dr. Fodor Pal

Medic Specialist Ortopedie Traumatologie

Dr. Solyom Arpad

Medic Primar Ortopedie Traumatologie

Dr. Daniel Ciuta

Medic Specialist Ortopedie si Traumatologie

Dr. Răzvan Ioan Coza

Medic Specialist Ortopedie si Traumatologie

În cardul sectiei de ortopedie-traumatologie a Spitalului Sf. Constantin se poate efectua intreaga gama de interventii chirurgicale ortopedice, pentru afectiuni acute sau cronice.

Tratamentele și tehnicile chirurgicale oferite pacienților de ortopedia modernă se axează pe componenta minim-invazivă: intervenții și proceduri cu recuperare rapidă, riscuri scăzute și traumatisme minime, precum și soluții complexe de protezare ce permit păstrarea integrității membrelor și a mobilității pacientului.

Serviciile oferite în cadrul Spitalului Sf. Constantin se adresează pacienților cu afecțiuni acute sau cronice ale aparatului locomotor:

 • Afecțiuni traumatice osteoarticulare
 • Artroscopii (genunchi, șold, umăr, gleznă)
 • Reconstrucții complexe de bazin
 • Protezări șold și genunchi
 • Sarcoma Center: Intervenții oncologice în echipă multidisciplinară

Artroscopia

Este o tehnica de chirurgie minim invaziva si se adreseaza suferintelor articulatiilor mari (genunchi, glezna, umar). Minim invaziva, pentru ca in loc sa rezolvam suferinta de genunchi prin incizii de 8 – 10 cm, cum sunt necesare pentru vizualizarea ambelor meniscuri prin tehnici clasice, ne sunt suficiente 2 mici incizii care sumate ajung la 7 mm. Aceasta duce la o vindecare mai rapida, pentru ca suferintele induse de rana sunt mai reduse, durerea este mult diminuata, sprijinul pe membrul operat este reluat din ziua operatiei iar reinsertia profesionala se poate face rapid. Nu in ultimul rand, cicatricele rezultate sunt practic invizibile pentru un ochi neavizat.

Cum se face?

De o parte si de alta a genunchiului se fac, sub anestezie, 2 mici incizii, cam de 2-3 mm fiecare. Printr-una se introduce un dispozitiv optic legat le un sistem electronic ce trimite imaginea pe un ecran, astfel incat, in anestezie rahidiana, puteti admira imagini in direct din genunchiul dumneavoastra. Prin cealalta incizie se introduc instrumente special construite pentru artroscopie, cu care se pot remedia majoritatea suferintelor genunchiului.

Pentru ce este utila?

Cel mai larg domeniu este reprezentat de suferintele genunchiului: patologie de menisc, reconstructie ligamentara. Cam orice alta leziune articulara ar putea fi astfel abordata, dar pentru suferinte ale gleznei, umarului si soldului sunt tehnici mai bine puse la punct.