Maratonul de transplant 30-31 mai 2018

ÎN CURÂND, ECHIPA MEDICALĂ DE TRANSPLANT RENAL A

SPITALULUI SF. CONSTANTIN BRAȘOV,

VA DUCE LA  ROHO – CONVENȚIA ROMÂNĂ A SPITALELOR, IN LUNA NOIEMBRIE

A ACESTUI AN, POVESTEA MARATONULUI DE TRANSPLANT DIN MAI 2018.

 

ROHO – Convenția Română a Spitalelor este un amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical, exemplelor de bună din activitatea clinică și de management medical.

Un eveniment organizat de spatiulmedical.ro

Speakeri 2018:

Dr. Gheorghe Borcean

Președintele Colegiului Medicilor din ROMÂNIA (CMR)

Chairman / Medic Primar Chirurg, Medic Primar Ortoped, Medic Specialist Medicină Legală, Doctor în Științe Medicale, Profesor Asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara

Dr. Paolo Rotelli

Președinte, San Donato Hospital Group, cel mai mare grup privat de spitale din ITALIA

Speaker și Medic Invitat / Dr. Paolo Rotelli este președintele San Donato Hospital Group – cel mai mare grup privat de spitale din Italia și vicepreședinte al Spitalului San Raffaele din iunie 2015. Din 18 septembrie 2017, acesta a devenit Director General al Universității Vita – Salute din cadrul Spitalului San Raffaele. Din momentul în care și-a început activitatea în cadrul grupului San Donato, Dr. Paolo Rotelli s-a concentrat pe menținerea și pe îmbunătățirea situației financiare a companiei, San Donato Hospital Group devenind cel mai puternic brand italian din domeniul sănătății, fiind totodată un promotor al know-how-ului italian în străinătate.

Dr. André Simon

Director al Departamentului de transplant cardiac și pulmonar la spitalele Royal Brompton și Harefield, MAREA BRITANIE

Speaker și Medic Invitat / Doctorul André Simon, directorul departamentului de transplant cardiac și pulmonar la spitalele Royal Brompton și Harefield a operat primul copil din Marea Britanie care a primit o inimă artificială.

Dr. Syed Masud

Medicul Anului 2017 în MAREA BRITANIE, Spitalul Universitar Oxford

Speaker și Medic Invitat / Doctorul Syed Masud, consultant în medicină de urgență la Spitalele din cadrul Universității Oxford NHS Foundation Trust și Director Medical în cadrul Serviciului de Ambulanță Aeriană din Thames Valley a câștigat titlul de “Doctorul Anului” la premiile Air Ambulance Awards of Excellence 2017 din Marea Britanie.

Prof. Asoc. Dr. Nicolay Yanev

Medicul Anului 2017 în BULGARIA, Spitalul Universitar din Sofia

Speaker și Medic Invitat / Înainte de a se întoarce în Bulgaria, pentru a înființa un serviciu de chirurgie microvasculară pentru reconstrucția capului și a gâtului, în Sofia, acesta a lucrat și la Spitalul Royal Derby din UK. Munca și eforturile echipei Dr. Yanev au fost recunoscute de comunitatea medicală din Bulgaria și în special de Uniunea Medicală din Bulgaria, care i-a acordat premiul Medicul Anului, pentru realizările importante din domeniul medical în anul 2017.

Echipa Medicală coordonată de Dr. Bogdan Moldovan

Triplu transplant renal la Spitalul Sf. Constantin din Brașov, ROMÂNIA

Speaker Dr. Bogdan Moldovan (al treilea de la stânga la dreapta) și Medicii Invitați / Centrul de Transplant Renal «Prof. Dr. Gilles Mentha» din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov a realizat în luna mai 2018 un adevărat maraton de transplant renal, efectuându-se în 2 zile 3 prelevări robotice și 3 implantări de rinichi de la cupluri înrudite (mamă-fiică, soție-soț, soț-soție), numărul transplanturilor efectuate până în prezent în acest centru ridicându-se la 5. La realizarea celor 3 transplanturi a participat o echipă complexă româno-elvețiană, formată în total din 33 de persoane, care s-au implicat activ în desfășurarea corectă și optimă a intervențiilor. Reușita de la Brașov va fi prezentată în programul ROHO de medicul coordonator Dr. Bogdan Moldovan, însoțit de o parte a echipei medicale.

Dr. Torcuato Romero López

Director General, Agenția de Sănătate Costa del Sol, administrează Spitalul Costa del Sol, Cel mai bun spital din SPANIA 2017

Speaker și Medic Invitat / De 12 ani, Ministerul Sănătății din Spania organizează competiția națională pentru desemnarea celui mai bun spital al anului. În 2017 au concurat 135 de spitale spaniole din 17 regiuni, iar Costa del Sol a câștigat marele premiu: ”Cel mai bun spital din Spania 2017”. Spitalul public Costa del Sol, cu 400 de paturi, face parte din Agenția de Sănătate Costa del Sol, care administrează toate spitalele din regiune.

Vincent-Nicolas Delpech

CEO, Spitalul Universitar Necker-Enfants Malades, cel mai mare spital de copii din FRANȚA și primul spital de pediatrie din lume

Speaker și Invitat / Vincent-Nicolas Delpech este directorul celui mai mare spital de copii din Franța. Spitalul Universitar ”Necker-Enfants Malades”, pe care acesta îl conduce, a fost primul spital de pediatrie din lume.

Prof. Dr. Damián García Olmo

Șef al Departamentului de Chirurgie, Spitalul Universitar Fundación Jiménez Díaz, SPANIA

Speaker și Medic Invitat / Medic chirurg, Prof. Dr. Damián García-Olmo are o experiență de peste 30 de ani în domeniul cercetării și în cel clinic. El a efectuat peste 7.000 de proceduri chirurgicale de-a lungul carierei sale. Din 2002, este coordonatorul primului studiu de fază III din lume pentru a testa o terapie celulară pentru fistulele cauzate de boala Crohn.

Dr. Evgeny Solomonov

Șef al Departamentului de Chirurgie Generală și Hepato-pancreato-biliară, Ziv Medical Center, Safed, ISRAEL

Speaker și Medic Invitat / Dr. Evgeny Solomonov a finalizat în 2007 programul de bursă clinică în chirurgia hepato-pancreato-biliară și a transplantului de ficat în cadrul Spitalul Queen Elizabeth, Birmingham din Marea Britanie. Este unul dintre pionierii chirurgiei robotice a ficatului și este membru executiv al Asociației Clinice de Chirurgie Robotică.

Prof. Dr. Ante Ćorušić

Manager, Spitalul Universitar Zagreb, cel mai mare și mai modern spital din CROAȚIA

Speaker și Medic Invitat / Prof. Dr. Ante Ćorušić este managerul celui mai mare spital din Croația. Cu peste 1800 de paturi și 5500 de angajați, Spitalul Universitar din Zagreb este, de asemenea, cel mai modern spital din țară.

Ole Thomsen

Vicepreședinte Executiv, Regiunea Midtjylland, noul Spital Universitar Aarhus, cea mai mare investiție în sănătate din DANEMARCA

Speaker și Invitat / Midtjylland este una dintre cele cinci mari regiuni ale Danemarcei, iar Ole Thomsen este responsabil de spitalele regiunii. În prezent, Ole Thomsen supervizează construcția noului Spital Universitar Aarhus, rezultat al celei mai mari investiții în sănătate din istoria Danemarcei, spital care urmează a fi inaugurat în 2019.

Dr. Marco Trivelli

Manager, Spitalul Metropolitan Niguarda, cel mai mare spital din Milano, ITALIA

Speaker și Medic Invitat / Niguarda este un Spital General Public care oferă toate specialitățile clinice pentru copii și adulți. Dr. Marco Trivelli a studiat economia și managementul la Universitatea Bocconi și conduce cel mai mare spital din Milano. Dr. Trivelli are o vastă experiență atât în sectorul privat, în calitate de consultant, cât și în administrația publică. Din anul 2000 a ocupat mai multe poziții în domeniul economic – financiar, în cadrul mai multor instituții de sănătate din Regiunea Lombardia, inclusiv în Departamentul General de Sănătate al Regiunii.

Murat Ercan

International Business Development Group Director, Medical Park Hospitals Group, cel mai mare grup de spitale private din TURCIA

Speaker și Invitat / Cu 29 de spitale construite în 17 orașe și peste 16.000 de angajați, Medical Park Hospitals Group este cel mai mare grup de spitale private din Turcia.

Carmen Uscatu

Președinte, Asociația „Dăruiește Viață”, primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din ROMÂNIA

Speaker și Invitat / „Noi Facem Un Spital!” / Specialist în comunicare ca formare profesională, cu o experiență de 8 ani în marketing și comunicare, Carmen Uscatu a început din 2009 să se implice ca voluntar în proiecte dedicate bolnavilor de cancer din România, iar din 2012 a ales să-și schimbe radical meseria și să devină dăruitor de șanse la viață și apărător al drepturilor pacienților din România, înființând Asociația Dăruiește Viață, alături de Oana Gheorghiu. „Dăruiește Viață” construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.

Oana Gheorghiu

Vicepreședinte, Asociația „Dăruiește Viață”, primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din ROMÂNIA

Speaker și Invitat / „Cred că dacă ești nevoit să faci un pas în spate, e doar pentru a-ți lua avânt.” / Lucrase 15 ani într-o companie franceză, pe care o și dezvoltase în România. Până într-o zi, din anul 2009, când a aflat despre cazul unui adolescent diagnosticat cu leucemie, care are nevoie de un transplant de celule stem în străinătate. Decide să se implice, alături de Carmen Uscatu și află că noi, românii, nu suntem asigurați pentru niciun fel de transplant, nici de celule stem și nici de organe, deși exista un Ordin de Ministru (50/2004) care permitea efectuarea în străinătate a intervențiilor nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care nu pot fi făcute în țară. „Dăruiește Viață” construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.

 

Centrul de Transplant Renal « Prof. Dr. Gilles Mentha » din cadrul spitalului Sf. Constantin Brașov a realizat în luna mai a.c. un adevărat  maraton de transplant renal, efectuându-se, în 2 zile 3 prelevări robotice  și 3 implantări de rinichi de la cupluri înrudite (mamă- fiică, soție-soț, soț-soție), numărul transplanturilor efectuate până în prezent în acest centru ridicându-se la 5. La toate cele 3 cupluri, bilanțul complex de compatibilitate pre-transplant a fost realizat în cadrul centrului, cu coordonarea de către membrii echipei medicale a  tuturor informațiilor obținute .

La realizarea celor 3 transplanturi a participat o echipă complexă româno-elvețiană, formată în total din 33 de persoane care s-au implicat activ în desfășurarea corectă și optimă a intervențiilor.

 

 

 

 

 

Echipa română:

  • Chirurgie:

Prof. Dr. Ioan Coman, medic primar urologie, șef Centru de Excelență Chirurgie Robotică Spitalul Sf. Constantin

Dr. Bogdan Moldovan, medic primar Chirurgie generală, diplomă ESOT pentru prelevare și transplant multiorgan, coordonatorul centrului de transplant renal “Prof. Dr.Gilles Mentha”- Spitalul Sf. Constantin Brașov

Conf. Dr Nicolae Crișan, medic primar urolog

Dr. Lucian Toma, medic primar Chirurgie vasculară

Dr. Costel Rad, medic specialist chirurg, Spitalul Sf. Constantin Brașov

  • Anestezie terapie intensivă:

Dr. Cîmpeanu Luminița, medic primar ATI, coordonatorul secției ATI- Spitalul Sf. Constantin Brașov

Dr. Lucian Băilă, medic primar ATI, Sef Secție ATI SCJ Tg. Mureș – Membru Colaborator al Echipei Spitalului Sf. Constantin, experiență de 2 ani în transplantul renal la Spitalul Universitar Uppsala (Suedia)

Dr. Sorin Pașcanu, medic primar ATI, Sef Secție ATI Cardiovascular Pediatric Tg.Mureș, Responsabil ATI Program de Transplant Cardiac IBCvT Mures,  Membru Colaborator al Echipei Spitalului Sf. Constantin

Dr.Vlad Untaru, medic specialist ATI, Spitalul Sf. Constantin Brașov

  • Nefrologie:

Dr Mihaela Verzan, medic primar nefrolog, Spitalul Sf. Constantin Brașov

  • Boli Infectioase:

Dr.Andreea Moldovan, medic primar boli Infecțioase, specialist epidemiologie, Spitalul Sf. Constantin Brașov

  • Laborator:

Dr.Laura Dobrin, sef laborator Spitalul Sf. Constantin Brașov

  • Farmacie:

Carmen Rauta, sef farmacie Spitalul Sf.Constantin Brașov

  • Director de ingrijiri  medicale

Asist. Principal Ioan Cotoară, Spitalul Sf. Constantin Brașov

Echipa elvețiană, din cadrul HUG- Spitalul Cantonal din Geneva (cu care Spitalul Sf. Constantin derulează  un Protocol de colaborare):

Prof. Dr. Christophe Iselin, Sef Serviciu Urologie, prelevare renală robotică

Prof. Dr. Christian Toso, Sef Departament Chirurgie Viscerală

Prof. Dr. Karine Hadaya, Nefrologie

 

Prima pacientă, donatoare, s-a externat în ziua 3 postoperator, ceilalți pacienți în zilele 6 postoperator, cu toții având o evoluție  favorabilă.

 

„Centrul de Transplant Renal «Profesor Gilles Mentha» şi-a primit numele în memoria profesorului care mi-a fost mentor şi care şi-a manifestat în numeroase rânduri susţinerea pentru acest demers, dar şi în onoarea parteneriatului pentru performanţă pe care instituţia l-a semnat cu Spitalul Universitar din Geneva”, a precizat dr. Bogdan Moldovan, medic șef secție chirurgie la Spitalul Sf. Constantin

 

 

 

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X