Singurul spital din Brașov în care se efectuează ureteroscopia flexibilă și tratarea adenomului de prostată fără bisturiu (cu ajutorul laserului).

Avantajele laserului Thulium hybrid Revolix HTL în urologie.

Spitalul Sf. Constantin pune la dispoziția pacienților metode ultramoderne de tratament urologic, pentru diverse patologii.

Activitatea secției de urologie se desfășoară prin cabinetul de consultații din ambulatoriul de specialitate, Compartimentul de Litotriție Extracorporeală (ESWL) sau secția cu paturi (spitalizare de zi sau continuă). Intervențiile urologice pot fi efectuate non-invaziv, clasic, minim-invaziv, endoscopic sau robotic.

De asemenea, cabinetul de urologie al Spitalului Sf. Constantin se află în contract cu CAS, pacienții putând beneficia de consultații gratuite pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist și a cardului de asigurat. 

Laserul ultraperformant Thulium hybrid Revolix HTL reprezintă noutatea absolută în patologia litiazică urologică și a adenomului de prostată, inclusiv a adenomului de prostată voluminos, cu aplicabilitate generală în departamentul de urologie al Spitalului Sf. Constantin.

De ce Thulium hybrid Revolix HTL?

 • Este unic.

 • Combină toate avantajele laserelor tip Holmium și Thulium, folosite în adenomul de prostată și litiază reno-uretero-vezicală.

Tipuri de intervenții în care se poate folosi laserul

 1. Adenomul de prostată

Datorită folosirii laserului:

 • Nu se mai practică intervenție clasică pentru adenoamele de prostată de dimensiuni mari și voluminoase.

 • Scade semnificativ riscul de sângerare, mai ales la pacienții cu tratament anticoagulant sau antiagregant.

 • Scade perioada de purtare de sondă uretro-vezicală postoperator.

 • Scade perioada de spitalizare, spitalizarea fiind de doar 24-48 ore.

 • Nu afectează incontinența și activitatea sexuală.

 1. Litotripsia calculilor (,,spargerea pietrelor”) din tractul urinar superior (rinichi), mediu (ureter) și inferior (vezica urinară și uretra):

 • Suntem SINGURUL spital din Brașov în care se efectuează ureteroscopia flexibilă (spargerea pietrelor de la nivelul rinichilor), ureteroscopia flexibilă fiind CEA MAI MODERNĂ METODĂ DE REZOLVAREA A PIETRELOR DE LA NIVELUL RINICHILOR).

 • Se poate rezolva orice piatră de la nivelul ureterului.

 • Orice piatră de la nivelul vezicii urinare.

 • Spitalizare scurtă, de doar 24 ore.

 • Mobilizarea pacientului precoce, chiar în ziua intervenției chirurgicale.

 • Fără incizii la nivelul pielii.

 1. Tumori vezicale.

 2. Stricturi uretrale.

Strictura uretrală reprezintă îngustarea unei porțiuni din uretră datorită dezvoltării în grosimea peretelui uretral a unui țesut fibros cicatricial retractil sau a unui țesut neoplazic, în cazul cancerului  uretrei.

Dr. Alexandru Cealan – medic specialist urologie și coordonatorul departamentului de urologie, specializat în folosirea acestui laser, având ca discipoli pe bine cunoscuții Prof. Ioan Coman și Prof. Nicolae Crișan, datorită cărora a învățat să folosească acest laser ultramodern, va stă la dispoziție pentru consult și pentru stabilirea cele mai bune metode de tratament.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X