Angioplastiile coronariene cu stent

În cadrul noului Centru de Cardiologie Clinică și Intervențională al Spitalului Sf. Constantin se efectuează în mod curent angioplastii coronariene, proceduri minim-invazive prin care arterele îngustate sau blocate sunt lărgite.

Două astfel de cazuri recente:

Prima angioplastie coronariană cu stent efectuată în cadrul Centrului nostru de Cardiologie Clinică și Intervențională: pacient în vârstă de 73 de ani, ce suferea de boală coronariană ischemică și angină pectorală de efort. Echipa de cardiologi intervenționiști: Dr. Cristian Popescu și Dr. Dragoș Lupu.

Un alt caz rezolvat cu succes în cadrul Centrului nostru de Cardiologie Clinică și Intervențională: ? Pacient în vârsta de 50 de ani care s-a prezentat cu angină de novo (durere în piept fără istoric de afecțiuni cardiovasculare), diagnosticat cu subocluzie ADA proximal (artera descendentă anterioară). ? Echipa noastră de cardiologi intervenționiști, Dr. Cristian Popescu și Dr. Dragoș Lupu au efectuat intervenția de angioplastie cu stent activ pe ADA. Pacientul a fost externat după 24 de ore de la intervenție evitând astfel, cu ajutorul angioplastiei efectuate la timp, anumite complicații grave cum ar fi infarctul miocardic.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X