Spitalul Sf. Constantin, spital monobloc, multidisciplinar, inaugurat în 10 martie 2011, s-a extins în luna iulie 2019 într-o nouă locație din Brașov: Calea București nr. 318. Spitalul cuprinde secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi, totalizând 150 de paturi. Noul Departament de imagistică medicală dotat cu echipamente de ultimă generație, Blocul operator cu 6 săli de operație, Centrul de chirurgie cardiovasculară și cel de cardiologie clinică și intervențională, Secția de Terapie intensivă de 250 mp inaugurate de la mutarea spitalului în noul sediu, întregesc dotările la standarde europene ale celui mai curat spital din Europa, distincție acordată de OMS.
În cei peste 10 ani de activitate Spitalul Sf. Constantin a reușit să se poziționeze în lumea medicală privată prin intervențiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră județeană sau chiar națională), prin echipa medicală multidisciplinară și prin recunoașterea la nivel internațional a standardelor de igienă spitalicească implementate.
Pe lângă medicii brașoveni, Spitalul Sf. Constantin a reușit să atragă la Brașov o echipă de medici cu experiență din Tg. Mureș, Cluj-Napoca, Iași și București, unii întorși în țară din Elveția și Franța, medici care au acceptat relocarea pentru a-și desfăsura activitatea în acest spital de nivel internațional. Competențele echipei medicale sunt completate de aparatură de top, produsă de lideri mondiali în domeniu, între care menționăm: Karl Storz, Zeiss, Intuitive, Dräger, Siemens, General Electric, ValleyLab, Getinge.
Spitalul Sf. Constantin oferă pacienților servicii medicale de calitate, într-un mediu sigur și confortabil, diferențiindu-se de alte spitale tradiționale din România prin faptul că dotările și amenajarea spațiului în care iși desfășoară activitatea au fost încă de la început special concepute pentru a corespunde standardelor internaționale de calitate în domeniul medical.
DATE ȘI CIFRE IMPORTANTE

Spitalul Sf. Constantin a fost desemnat cel mai curat spital din Europa: EUROPEAN HAND HYGIENE EXCELLENCE AWARD 2013, în cadrul Primei Campanii Globale a Organizației Mondiale a Sănătății pentru Siguranța Pacientului: CLEAN CARE IS SAFER CARE. Distincția a fost reconfirmată în cadrul unui audit OMS în anul 2018.
Acreditări, certificări
SPECIALITĂȚI CHIRURGICALE
SPECIALITĂȚI MEDICALE

POLICLINICA/ AMBULATORIUL DE SPECIALITATE dispune, în completarea secţiilor de spitalizare, de următoarele cabinete de consultații si laboratoare
Dotări de excelență
Pe lângă angajamentul pentru excelență asumat în toate aspectele activității, Spitalul Sf. Constantin utilizează la capacitate maximă tehnologia înaltă, de ultimă generație, pentru a asigura calitatea actului medical, diagnosticul precis, tratamentul adecvat și siguranța pacientului.
Principala preocupare a personalului spitalului o reprezintă siguranța și confortul pacienților, acestora fiindu-le oferite condiții de cazare și servicii ireproșabile, în rezerve de 1-3 paturi, dotate cu:
- televizor LCD
- Internet wireless
- saloane cu grup sanitar propriu
- sistem de climatizare centralizat
- paturi confortabile cu multiple opțiuni
- sistem de alertare a personalului medical
- echipamente de monitorizare funcții vitale


Spitalul Sf. Constantin este singurul spital autorizat ISU din județul Brașov.
Ne onorează și ne bucură obținerea Certificatului de Apreciere acordat de către Inspectoratul General al IGSU pentru organizarea și desfășurarea sesiunilor de pregătire în „Coordonarea și Conducerea Integrată a Acțiunilor Operative” din cadrul Programului Operațional Capacitate Umană proiect MULTIRISC MODUL III cod SMIS 130605, primit în data de 18 Noiembrie 2023. Acest premiu este dovada și recunoașterea că siguranța pacienților noștri este un element foarte important în activitatea noastră de zi cu zi.
Pe parcursul anului 2023 au fost organizate 4 exerciții de alarmare, intervenție, salvare și evacuare în cazul simulării unui incendiu. Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea ISU Brașov, ISU București și experți din Franța. Scopul exercițiilor a fost antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilități în managementul şi gestionarea consecințelor manifestării acestui tip de risc.
În urma apelului pentru gestionarea acestei situații au fost alocate forțe și mijloace din cadrul ISU Brașov, precum autospeciale de stingere, autospeciale de descarcerare, autoscări și echipaje SMURD.
S-a urmărit în principal reacția angajaților spitalului și modul de organizare al primei intervenții până la sosirea echipajelor profesioniste, cât și reacția de răspuns în gestionarea unei astfel de situații de urgență.
În timpul desfășurării acestor exerciții, activitatea spitalului nu a fost afectată, astfel, consultațiile, serviciile medicale și programul operator nu au fost întrerupte.
Dorim să mulțumim tuturor participanților pentru reacția promptă și modul profesionist de intervenție.