Spitalul Sf. Constantin este un spital non-covid și preia în continuare pacienții pentru intervenții chirurgicale urgente

Activitatea chirurgicală continuă la Spitalul Sf. Constantin, în condiții de siguranță: odată cu deschiderea laboratorului de biologie moleculară, testarea RT PCR pentru SARS-COV-2 este efectuată atât personalului, cât și pacienților, preoperator, alături de celelalte măsuri de prevenție implementate încă de la debutul pandemiei.

Întrucât înțelegem importanța asigurării continuității serviciilor medicale, faptul că anumite probleme de sănătate nu pot și nu trebuie să fie amânate, pentru a asigura desfășurarea activității medicale în condiții de maximă siguranță, Spitalul Sf. Constantin implementează cu rigurozitate următoarele măsuri, pe lângă testarea RT PCR:

  • Accesul în spital al vizitatorilor, al aparținătorilor și al altor persoane cu excepția pacienților și personalului este restricționat
  • Se efectuează triajul epidemiologic la intrarea în spital și se aplică măsurile de protecție
  • Se efectuează, la intervale de timp bine stabilite, igienizarea și dezinfecția tuturor spațiilor și suprafețelor
  • Personalul respectă cu strictețe toate măsurile de igienă și protecție impuse (igiena mâinilor, a spațiilor și suprafețelor, purtarea echipamentului de protecție)
  • Spitalul are spații special amenajate pentru fiecare secție/ departament în cazul în care este necesară izolarea unui caz
  • În cazul unui caz confirmat, se urmează procedura stabilită de autorități.

Despre Spitalul Sf. Constantin

Spitalul Sf. Constantin, spital monobloc, multidisciplinar, inaugurat în 10 martie 2011, s-a extins în luna iulie 2019 într-o nouă locație din Brașov: Calea București nr. 318, în vechiul sediu de pe Iuliu Maniu 49 funcționând în prezent un ambulatoriu cu multiple cabinete de consultații și un centru de recoltare analize de laborator. Noul Departament de imagistică medicală, dotat cu echipamente de ultimă generație, Blocul operator cu 6 săli de operație, Centrul de cardiologie clinică și intervențională și Secția de Terapie intensivă de 250 mp din cadrul noului spital întregesc dotările la standarde europene ale celui mai curat spital din Europa, distincție acordată de OMS.

Spitalul cuprinde secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi, totalizând 150 de paturi:

SPECIALITĂȚI CHIRURGICALE

SPECIALITĂȚI MEDICALE

POLICLINICĂ CU 28 DE SPECIALITĂȚI

LABORATOR ANALIZE MEDICALE (în contract cu CAS)

RADIOLOGIE-IMAGISTICĂ MEDICALĂ

Cum se procedează pentru internare?

Având în vedere că în această perioadă se lucrează în condiții speciale și pot interveni schimbări frecvente, pacienții sunt rugați să se adreseze Call Centerului (luni-vineri între orele 7:00 și 20:00) pentru disponibilitatea medicilor, condițiile de evaluare și internare sau alte informații.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X