Tratamentul chirurgical al herniei de disc prin implantarea discului artificial

În data de 16 februarie 2016, în cadrul secției de neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin a fost efectuată o intervenție chirurgicală deosebită: implantarea unui disc artificial în coloana cervicală, intervenție numită și artroplastie totală de disc, anual în România fiind efectuate doar 3-4 astfel de intervenții.

Intervenție chirurgicală pentru implantarea discului artificial. Echipa operatorie: Dr. Tiberiu Maior și Dr. Mihail Dăncescu

Pacientul în vârstă de 38 de ani a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală, iar recomandarea pentru un astfel de implant a ținut cont de principalul avantaj al acestuia și anume păstrarea mobilității coloanei vertebrale pe segmentul supus intervenției chirurgicale, lucru imposibil în cazul operației clasice. Discul artificial reprezintă un dispozitiv implantabil de tip protetic ce se inserează între două vertebre și înlocuiește discul spinal afectat, preluând integral funcția acestuia.

Intervenția chirurgicală efectuată de echipa de neurochirurgie formată din Dr. Tiberiu Maior, medic primar neurochirurg și Dr. Mihail Dăncescu, medic primar neurochirurg, șef secție neurochirurgie la Spitalul Sf. Constantin, a durat aproximativ 2 ore și s-a desfășurat fără probleme, pacientul urmând a fi externat la 3 zile postoperator.

„Dacă în cazul afecțiunilor degenerative, la pacienții cu vârste înaintate sau suferind de osteoporoză, un astfel de implant nu ar avea indicație, pentru un pacient tânăr păstrarea mobilității coloanei este esențială, cu atât mai mult cu cât in cazul de față este vorba despre o persoană care practică sportul în mod frecvent și așteptă cu nerăbdare să își reia activitatea.” explică Dr. Mihail Dăncescu.

Rx postoperator

Secția de neurochirurgie a Spitalului Sf. Constantin, sub conducerea dlui Dr. Dăncescu, a deservit în cei 5 ani de activitate un număr de aproape 1000 de cazuri de neurochirurgie spinală și cerebrală, pacienți operați și externați cu succes. Dotarea sălii de operație a secției de neurochirurgie este la cele mai înalte standarde profesionale în domeniu, beneficiază de un microscop operator de ultimă generație, sistem de neuronavigație – platformă computerizată care permite redarea pe un monitor HD, în timp real, 3D, a structurilor cranio-cerebrale.

Spitalul Sf. Constantin, distins de Organizația Mondială a Sănătății cu premiul Hand Hygiene Excellence Award 2013, este un spital privat cu profil multidisciplinar, având în total 92 de paturi, un proiect al S.C. TEO HEALTH S.A., companie de servicii medicale private înființată în 2010. În cei aproape 5 ani de activitate, cu peste 6000 de intervenții chirurgicale și mai mult de 20000 de pacienți tratați, spitalul brașovean a adus în România o nouă viziune asupra actului medical, atât ca mod de abordare a pacienților, cât și ca metode de tratament și investigație. La condițiile de nivel internațional de care beneficiază pacienții spitalului se adaugă aparatura modernă, corectitudinea actului medical și, nu în ultimul rând, dedicarea totală a personalului.

Implanturile spinale sunt comercializate de Ronda Medical.

Disc artificial – Pro Disc C – Ronda Medical

Implanturi spinale tip disc artificial – Ronda Medical

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X