Artroscopia este o tehnică de chirurgie minim invazivă, cee ace înseamnă că în locul inciziilor de 8 – 10 cm, care ar fi necesare pentru vizualizarea ambelor meniscuri prin tehnici clasice, sunt suficiente două incizii mici care însumate ajung la 7 mm. Această tehnică ajută la o vindecare mai rapidă, pentru ca recuperarea postoperatorie să fie mai ușoară, durerea fiind diminuată, sprijinul pe membrul operat va fi reluat din ziua operației astfel încât reluarea activitățiilor zilnice să fie facută cu ușurință.

Cum se face?

De o parte și de alta a genunchiului se fac sub anestezie, două mici incizii de aproximativ 2-3 mm fiecare. Într-una se introduce un dispozitiv optic conectat la un sistem electronic ce transmite imaginea pe ecran. În cealaltă incizie se introduc instrumente special construite pentru artroscopie, cu care se pot remedia majoritatea afecțiunilor genunchiului.

Pentru ce este utilă?

Cel mai larg domeniu este reprezentat de afecțiunile genunchiului: patologie de menisc, reconstrucție ligamentară. Orice altă leziune articulară poate fi astfel abordată, însă pentru afecțiunile gleznei, umărului și șoldului sunt alte tehnici speciale.