Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul Sf. Constantin

22 May 2017 Evenimente

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit luni, 22 mai a.c., cu angajații spitalului Sf. Constatin din Brașov, în cadrul vizitei efectuate la acest spital.

Cadrele medicale i-au prezentat Președintelui României performanțele spitalului, începând de la intervențiile chirurgicale complexe efectuate, unele în premieră județeană sau națională, până la rezultatele obținute în domeniul prevenirii și controlului infecțiilor nosocomiale, concretizate în obținerea unui premiu internațional în cadrul unei campanii OMS.

Spitalul Sf Constantin 4

De asemenea, conducerea spitalului a prezentat planurile de extindere într-o nouă locație, extindere ce va implica atât în diversificarea gamei de servicii medicale oferite, cât și mărirea capacității spitalului.

În cadrul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis a menționat că, prin vizita la Spitalul Sf. Constantin, dorește să transmită un semnal de încurajare a investiției în zona sănătății, cunoscând dificultățile cu care se confruntă sistemul sanitar din România. Președintele României a subliniat că investiția în sănătate înseamnă în egală măsură dotarea cu echipamente de înaltă performanță, implementarea tehnicilor moderne, dar și investiția în oameni, în personal medical specializat.

Președintele României a apreciat că susține astfel un demers ce poate contribui în mod semnificativ la transformarea Brașovului în centru regional de dezvoltare în domeniul serviciilor medicale.  Pornind de la astfel de modele de bună practică în domeniul medical, sistemul sanitar românesc poate să cunoască schimbarea atât de mult dorită de pacienții români.

În cadrul discuțiilor cu personalul medical, au fost dezbătute mai multe teme, de la migrația personalului medical, la necesitatea derulării unei campanii naționale de promovare a medicinii romanești, care să implice atât unitățile medicale de stat, cât şi cele private, şi care să determine o stopare a exodului pacienților către clinicile din străinătate.

Spitalul Sf Constantin 3

Sursa – Comunicat de presă Administrația Prezidențială:

http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/intalnirea-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-cu-angajatii-spitalului-sfantului-constantin-brasov 

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X