Transplant Renal la Spitalului Sf. Constantin

Încă două cupluri au beneficiat de intervenții de Transplant Renal în cadrul Centrului Prof. Gilles Mentha

La Spitalul Sf. Constantin, în cadrul Centrului Prof. Gilles Mentha au fost efectuate transplanurile renale cu numărul 22 și 23 (respectiv 10 și 11 din anul 2021).
Echipa extraordinară de medici (4 chirurgi, 3 urologi, 3 anesteziști,1 nefrolog, 1 cardiolog),

împreună cu personalul medical mediu și auxiliar au reușit să redea șansa la o viață normală pentru pacientul de 59 de ani, din Constanța, cu boala cronică de rinichi stadiul V. Printre diagnosticele secundare ale pacientului se numărau hiperuricemie – guta, hipoplazie renală dreapta, hipertensiune arterială, anemie, polinevrita, boala mineral-osoasă asociată BRC. Acesta a primit un rinichi sănătos de la fina lui, în vârstă de 41 de ani, căreia i-a botezat cei 3 copii.


Al doilea pacient, în vârstă de 46 de ani, din Arad, primește un rinichi de la sora în vârstă de 51 ani, după 7 ani de hemodializă.
Prelevarea a fost efectuată cu ajutorul robotului DaVinci, astfel încât recuperarea pentru donatori să fie cât mai rapidă și cât mai ușoară.
Intervențiile au durat în medie 5 ore, iar în momentul de față ambii pacienți au fost externați, în stare bună, reluându-și activitatea zilnică.

 

 

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X