Intervenții de implantare valvulară aortică transcateter (procedura TAVI).

În cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare Adulți si Copii al Spitalului Sf. Constantin s-au realizat cu succes în această săptamână 5 intervenții de implantare valvulară aortică transcateter (procedura TAVI).

Cei 5 pacienți cu vârste cuprinse între 77 și 83 de ani au fost investigați și diagnosticați în cadrul serviciului nostru, diagnosticul fiind Stenoză valvulară aortică severă, o boală degenerativă care le afectează pacienților semnificativ calitatea vieții (simptomele acestei boli pot fi: oboseală și lipsă de aer la eforturi minime/moderate, dureri toracice/precordiale cu caracter constrictiv, stări de rău cu pierderea cunoștinței).

Acest procedeu se adresează pacienților aflați deasupra resurselor chirurgicale și cu multiple comorbidități asociate la care o intervenție chirurgicală clasică de înlocuire a valvei aortice ar comporta un risc chirurgical crescut, astfel prin această procedură minim invazivă (valva a fost implantată transfemural prin puncție evitându-se astfel deschiderea sternului și implicit oprirea cordului) toate aceste complicații și riscuri au fost mult reduse.

S-au folosit valve de ultima generație (Edwards Sapien 3 și Medtronic CoreValve Evolut R) care sunt decontate integral de Casa Națională de Asigurări prin Programul Național aferent acestei proceduri.

Avantajul acestei tehnici, pe lângă riscul și complicațiile mult reduse comparativ cu intervențiile chirurgicale clasice, constă în faptul că intervenția realizându-se minim invaziv în analgosedare (fără a fii anesteziat general pacientul), recuperarea și reintegrarea pacientului în viața socială este mult mai rapidă.

Evoluția pacientilor a fost favorabilă, fiind externați la 48 ore postoperator.

Echipa medicală:

Chirurgie cardiovasculară: Dr. Fărcaș Felix, As. Ciorbea Marius, As. Șerb Mădălina, As. Taraș Aura

Cardiologie intervențională: Dr. Ursu Mihai, Dr. Baba Costică, As. Trăistariu Cristina, As. Ghebac Loredana, As. Cozaru Alina

Anestezie și Terapie Intensivă: Dr. Crișan Mădălina, As. Modorcea Loredana, As. Petrescu Valentin, As. Serban Diana.

Centrul de Boli Cardiovasculare

Adulți si Copii

Pentru inima ta și a celor dragi !

0790900199

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X