„Trăiesc datorită Doctorului Victor Costache, Medic și Om de excepție”

Povestea primului pacient operat la Spitalul Sf. Constantin de către echipa de chirurgi condusă de Dr. Victor Costache

„Povestea mea a început astfel:

La finele lunii februarie, pe fond de efort, au apărut dureri la nivelul pieptului, dificultăți de respirație și brațul stâng amorțit. Nu am intrat în panică, întrucât am refuzat categoic să cred că ar fi posibilă o problemă medicală cardiacă. Dat fiind faptul că starea de sănătate se înrăutățea, am decis să merg la medic. Am făcut programare prin call centre la o clinică privată și așa am ajuns la Dr. specialist Emil Moldovan. La recomandarea dumnealui am făcut mai multe investigații, ultima fiind o coronarografie.

Așa am ajuns la Spitalul Sf. Constantin din Brașov. La finalul coronarografiei am trăit un șoc emoțional incredibil, înturcât am fost informată de către doctor că am fost pasibilă de moarte subită.

Diagnostic:

  • Angina Pectorală Instabilă
  • Cardiopatie Ischemică, Stenoză Semnificativă Trunchi Comun ACS
  • Hipertensiune Arterială Esențială Grad 1 cu Risc Adițional Foarte Înalt

Șansa vieții mele a fost renumitul chirurg Victor Costache, care la nici 2 ore de la aflarea diagnosticului s-a prezentat în salonul în care eram internată, cu înteaga echipă, cam 10 persoane, fiind încă în șoc emoțional nu am avut capacitatea să pot reține numărul și numele acestora, deși Dl Dr. Costache a făcut prezentările întregii echipe. Primul contact cu Dl Dr. Victor Costache a venit cu speranță, siguranță și încredere pentru mine, am simțit încă din primele clipe că starea mea medicală nu mai este atât de gravă, am știut că întâmplător sau nu, mă aflu în locul potrivit, lângă medicul potrivit.

În seara aceleiași zile, am fost sunată de către dra Ana Maria Coman, care m-a informat că la cererea Domnului doctor Costache a sunat la toți pacienții programați cu mult timp în urmă pentru a le decala programările cu o zi, alocându-mi prima programare, considerând a fi o urgență neprevăzută. Am fost primul pacient operat la Spitalul Sf Constantin de către echipa de chirurgi condusă de Dr. Victor Costache. 

Pregătirea/ informarea premergătoare intervenției chirurgicale a fost făcută de către Dl Doctor Anestezist Chioflischi Mihai, care mi-a transmis aceeași siguranță și încredere că totul va fi bine. A alocat suficient timp pentru a-mi explica cu lux de amănunt atât pregătirea preoperatorie, cât și post-operator.

Operația a fost o altă reușită a echipei condusă de Dr. Chirurg Victor Costache.

Aș dori să adaug mulțumiri nețărmurite pentru întreaga echipă operatorie:

  • dr. Victor Costache
  • dr. Farcas Felix
  • dr. Chitic Anca
  • dr. Chiloflischi Mihai
  • perfuzionist asistent Oana Sebastian/ Ciorbea Marius
  • instrmentară asistent Bianca Muntean, Serb Madalina, Kovacs Orsolya

Mulțumiri și respect pentru întreaga echipă de asistente de la terapie intensivă, atât pentru implicare cât și pentru efortul depus. De asemeni „Jos pălăria” pentru întreaga echipă de asistente de la secția de cardiologie condusă de Dna Dora. Toată stima și respectul întregului personal medical.

În concluzie, la Spitalul Sf. Constantin m-am simțit ca într-un concediu all inclusive la hotel de 5 stele, cu mențiunea că programul de entertainment a fost înlocuit cu activități medicale (consultații, tratament, analize ori de câte ori era nevoie, consiliere psihologică, igienă etc).

Acum, la o lună de la intervenția chirurgicală mă simt foarte bine, mă recuperez incredibil de rapid, am moralul foarte bun și sunt extrem de fericită că mi s-a dat șansa la o nouă viață.

Trăiesc datorită Doctorului Victor Costache, Medic și Om de excepție.”

Pacientă I.S., 51 de ani

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X