Dr. Liliana Marin- Noutăți de la cel de-al 44-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

In perioada 23-26 mai 2018 am fost norocoși ca brașoveni pentru că orașul nostru a avut onoarea să găzduiasca pentru a doua oară Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. La acest eveniment au participat, alături de cele mai importante personalități din diabetologia română, medici diabetologi, cardiologi, endocrinologi, nefrologi, chirurgi și urologi, atât din țară, cât și din străinătate. Doamna doctor Liliana Marin, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice ne-a prezentat povești din culisele acestui congres.

“Printre noutățile prezentate în cadrul congresului se numără și mult așteptata insulină FIASP (Fast-acting insulin aspart), cu acțiune ultra- rapidă (2,5 minute), care poate fi administrată înainte sau în  primele 20 de minute de la începerea mesei. Acestă insulină este adresată atât pacienților cu diabet zaharat tip 1, cât și celor cu tip 2, a fost aprobată  de Comisia Europeană a Medicamentului în ianuarie anul trecut și este așteptată intrarea ei pe piața din România în cursul anului 2018.

Alte noutăți importante în tratamentul diabetului zaharat de tip 2 sunt combinațiile în doză fixă, cu 2 preparate existente pe piață (insulina bazală și un agonist de receptor GLP-1), cu administrare o dată pe săptămână.

Un alt progres recent în domeniu, adresat persoanelor cardiace cu diabet zaharat de tip 2,  este reprezentat de un antidiabetic oral (empagliflozina), care, pe lângă controlul glicemic, reduce cu 38 % riscul relativ de mortalitate cardiovasculară.”

Doamna doctor Liliana Marin, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli diabetice își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Sf. Constantin. Consultațiile se pot programa la Call Center 0268.300.300. Pentru consultații decontate, vă rugăm să prezentați biletul de trimitere de la medicul dvs de familie.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X