Dr. Alexandru Bădărău

• Medic în contract cu C.A.S

Medic Specialist Ortopedie-Traumatologie

Dr. Alexandru Bădărău

Medic Specialist Ortopedie-Traumatologie

Dr. Alexandru Bădărău este chirurg specialist ortoped-traumatolog și are competență în chirurgia ortopedică specială. Este supraspecializat în artroplastia primară și de revizie a șoldului și a genunchiului, precum și a medicinii de durere la nivelul coloanei vertebrale.
Este absolvent al Universității Transilvania, Facultatea de medicină din Brașov și s-a
specializat în ortopedie-traumatologie prin programul oficial de rezidențiat derulat în
întregime în Germania. În paralel cu formarea profesională principală, a urmat specializări complementare precum medicina de urgență, medicina de durere la nivelul coloanei vertebrale, chirurgia minim-invazivă, artroscopia și chiroterapia.
După cei 6 ani de rezidențiat, încheiați cu examenul de specialitate în două clinici cu rulaj operator foarte mare și cazuistică vastă, a practicat întregul spectru al artroplastiilor primare și de revizie ale soldului și genunchiului, precum si chirurgia robotică la nivelul genunchiului timp de 3 ani in Centrul terțiar de artroplastii totale de șold și genunchi (EPZ Max) Spitalul academic al Universității de medicină din Bochum PROSELIS, St. Elisabeth Hospital Herten. Aici s-a certificat mai întâi ca și operator principal, iar ulterior ca și operator senior. Din anul 2021 primește funcția de medic șef de secție.
In portofoliul lui ca prim-operator (din anul 2019 pana in prezent) se numără aproximativ 1000 de artroplastii de sold (tehnici minim-invazive după cele mai noi standarde), aproximativ 500 de artroplastii de genunchi, dintre care 80 ghidate robotic (OMNIBotics Firma Corin), 200 de artroscopii de genunchi, 100 de artroscopii de umăr și multiple intervenții minim invazive si infiltrații în coloana vertebrală.

Medic în contract cu C.A.S

Activitate chirurgicală (Iulie 2013 – Februarie 2024):

 • 1 Noiembrie 2021 - 1 Februarie 2024 : Șef de secție (Oberarzt) Ortopedie și Traumatologie, Operator senior (Seniorhauptoperateur) în Centrul terțiar de artroplastii totale de șold și genunchi (EPZ Max) Spitalul academic al Universității de medicină din Bochum PROSELIS, St. Elisabeth Hospital Herten, Șef de clinică: Prof. Dr. med. Ralf- Hermann Wittenberg, PD Dr. med. Dariush Arbab.
 • 9 Noiembrie 2019 - 31 Octombrie 2021 : Medic specialist Ortopedie și Traumatologie, Operator principal (Hauptoperateur) în Centrul terțiar de artroplastii totale de șold, genunchi și umăr (EPZ Max) Spitalul academic al Universității de medicină din Bochum PROSELIS, St. Elisabeth Hospital Herten, Șef de clinică: Prof. Dr. med. Ralf-Hermann Wittenberg.
 • 1 Ianuarie 2016 – 8 Noiembrie 2019 : Medic rezident Ortopedie și Traumatologie, Spitalul academic al Universității de medicină din Bochum PROSELIS, St. Elisabeth Hospital Herten, Șef de clinică: Prof. Dr. med. Ralf-Hermann Wittenberg.
 • 1 Iulie 2013 – 1 Decembrie 2015 : Medic rezident Ortopedie și Traumatologie, Centrul de Ortopedie si Traumatologie, St. Anna-Hospital Herne, Șef de clinică: Prof. Dr. med. Georgios Godolias.

Supraspecializare:

 • Chirurgie ortopedică specială (Iulie 2022, Camera medicilor Westfallen-Lippe, Germania)
 • Operator principal certificat EndoCert (Ianuarie 2019, Clarcert, Berlin)
 • Operator senior certificat EndoCert (Iunie 2021, Clarcert, Berlin)
 • ABS - Antibiotic Stewardship. Expert în tratarea infecțiilor postoperatorii. (Noiembrie 2023, Camera medicilor Westfallen-Lippe, Germania).

Subspecializare complementară:

 • Medicină de urgență (Noiembrie 2015, Camera medicilor Westfallen-Lippe, Germania)
 • Chiroterapie (Iulie 2021, Camera medicilor Westfallen-Lippe, Germania)

Afilieri științifice:

 • Membru al societății germane de Endoprotetică (AE)
 • Membru al societății germane de Ortopedie (DGOU)
 • Membru al societății europene de Artroscopie (AGA).