Intervenții de implantare valvulară aortică transcateter (procedura TAVI)

tavi1
tavi4
tavi2
tavi5
tavi3
tavi6

În cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare Adulți si Copii a Spitalului Sfântul Constantin s-au realizat cu succes în această săptămână 6 intervenții de implantare valvulară aortică transcateter (procedura TAVI). 

Cei 6 pacienți cu vârste cuprinse intre 64 și 85 de ani au fost investigați și diagnosticați în cadrul serviciului nostru, diagnosticul fiind – Stenoză valvulară aortică severă, o boală degenerativă care le afectează pacienților semnificativ calitatea vieții (simptomele acestei boli pot fi: oboseala și lipsa de aer la eforturi minime/moderate, dureri toracice/precordiale cu caracter constrictiv, stări de rău cu pierderea cunoștinței)

Acest procedeu se adresează pacienților aflați deasupra resurselor chirurgicale și cu multiple comorbidități asociate la care o intervenție chirurgicală clasică de înlocuire a valvei aortice ar comporta un risc chirurgical crescut, astfel prin această procedură minim invazivă (valva a fost implantată transfemural prin puncție evitându-se astfel deschiderea sternului și implicit oprirea cordului) toate aceste complicații și riscuri au fost mult reduse.

S-au folosit valve de ultimă generație (Medtronic CoreValve Evolut R) care sunt decontate integral de Casa Națională de Asigurări prin Programul Național aferent acestei proceduri. 

Avantajul acestei tehnici, pe lângă riscul și complicațiile mult reduse comparativ cu intervențiile chirurgicale clasice, constă în faptul că intervenția realizându-se minim invaziv, recuperarea și reintegrarea pacientului în viața socială este mult mai rapidă.

Evoluția pacienților a fost favorabilă, fiind externați la 48 ore postoperator.

Echipa medicală: 

-Chirurgie cardiovasculară: Dr. Fărcaș Felix, Dr. Baloș Sorin, Dr. Dragoș Ovidiu, As. Ciorbea Marius, As. Șerb Mădălina, As. Taraș Aura

-Cardiologie intervențională: Dr. Ursu Mihai, Dr. Baba Costică, As. Ghebac Loredana, As. Trăistariu Cristina

-Anestezie și Terapie Intensivă: Dr. Crișan Mădălina, As. Modorcea Loredana, As. Petrescu Valentin

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X