29 Iulie 2023 – Consultanță de tip Second Opinion cu Prof. Dr. Kürsat Rahmi Serin, medic specializat în chirurgia hepato-bilio-pancreatică și transplantul hepatic.

Prof. Dr. Kürsat Rahmi Serin, specialist în chirurgia hepato-bilio-pancreatică și transplantul hepatic în cadrul Spitalului Istanbul Florence Nightingale din Turcia, vine în România pe 29 iulie pentru a discuta față în față cu pacienții români care se confruntă cu afecțiuni hepaticepancreatice sau biliare și pentru a le oferi o a doua opinie medicală.

Consultațiile D-nului Prof. Dr. Kürsat Rahmi Serin se vor desfășura împreună cu Dr. Bogdan Moldovan, medic primar în chirurgie generală și echipele medicale din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov.

Locurile sunt limitate, iar programările se fac din timp pentru a putea beneficia de o analiză multidisciplinară a dosarului medical.

Cu o experiență extinsă în chirurgia hepato-bilio-pancreatică, Prof. Dr. Serin este calificat să trateze o gamă largă de afecțiuni hepatice. Domeniul său de expertiză acoperă cazuri complexe de cancer hepatic, cancer pancreatic, precum și intervenții chirurgicale pe căile biliare, transplantul hepatic și chirurgia hepato-bilio-pancreatică laparoscopică. Prof. Dr. Kürsat Rahmi Serin este cunoscut pentru abordarea sa multidisciplinară și utilizarea celor mai inovative tehnici chirurgicale în tratarea pacienților săi.

Consultațiile susținute de Prof. Dr. Serin împreună cu Dr. Bogdan Moldovan și echipele medicale locale oferă pacienților șansa de a beneficia de o expertiză complexă, având o abordare multidiciplinară urmată de cele mai inovative soluții medicale. Pentru a avea acces la consultație, este necesară o programare prealabilă!

Prof. Dr. Kürsat Rahmi SERN, M.D., a absolvit Facultatea de Medicină a Universității din Istanbul în 2002 și și-a continuat specializarea în Chirurgie Generală până în 2007, când a început pregătirea în Chirurgia Hepatică la Unitatea de Chirurgie Hepatică a Facultății de Medicină din Istanbul.

A devenit profesor asociat în 2012 și a publicat 57 de articole științifice care au fost evaluate de colegi și publicate în reviste internaționale/naționale, multe dintre ele fiind prezentate la conferințe științifice. De asemenea, este frecvent invitat la numeroase conferințe științifice naționale și internaționale.

Prof.Dr. Kürsat SERN și-a dezvoltat cariera în mai multe instituții medicale, lucrând cu diverse echipe internaționale și își perfecționează abilitățile la cele mai înalte standarde, avand în prezent peste 130 de transplanturi hepatice și 73 de operații hepatice.

În 2013, a obținut certificarea de “Chirurg pe consola robotică” după ce a urmat un curs în Strasbourg, adăugând astfel tehnici chirurgicale avansate în portofoliul său.

Pe lângă activitatea clinică, Prof. Dr. Kürsat Rahmi Serin este membru al Asociației Chirurgilor Turci, al Asociației de Chirurgie HPB din Turcia și al Asociației Turce pentru Oncologie Chirurgicală. Aceste afilieri demonstrează angajamentul său continuu față de dezvoltarea profesională și prezența sa permanentă în comunitatea medicală internațională.

Odată cu vizita sa în România, Prof. Dr. Kürsat Rahmi Serin aduce expertiza și experiența sa în domeniul chirurgiei hepato-bilio-pancreatice și transplantului hepatic, oferind astfel pacienților români care se confruntă cu afecțiuni hepatice, ocazia de a beneficia de consultații integrate care aduc plus valoare în strategiile de tratament pe care le propune și pe care le integrează în funcție de stadiul de boală al fiecarui pacient.

Când și de ce este recomandat să ceri o a doua opinie medicală?

Atunci când primești un nou diagnostic medical, este normal să te simti confuz. Luarea deciziilor poate fi foarte dificilă, mai ales când trebuie să alegi între mai multe opțiuni de tratament. Cum poți să știi dacă ai primit un diagnostic corect sau dacă faci alegerile corecte în privința tratamentului? Solicitând o a doua opinie medicală, din partea unui alt medic specializat în afecțiunea cu care te confrunți și care te poate ajuta să iei cea mai bună decizie pentru sănătatea ta!

În general, cererea unei a doua opinii medicale se aplică pentru confirmarea diagnosticului, stabilirea strategiei terapeutice optime și alegerea celor mai bune metode de tratament. Obținând o a doua opinie, te asiguri că ai primit un diagnostic corect și că vei primi un plan de tratament actualizat și optim. Un alt medic poate recomanda tratamente care pot elimina necesitatea unor proceduri invazive sau a intervențiilor chirurgicale inutile.

O a doua opinie medicală poate fi extrem de utilă în cazul pacienților diagnosticați cu cancer. Un diagnostic de cancer poate fi confuz și copleșitor, de aceea este important să fii cât mai bine informat despre prognosticul tău și despre posibilele opțiuni de tratament disponibile. Obținerea unei opinii medicale va crește întotdeauna șansa unui pacient pentru obținerea celui mai bun tratament posibil.

„Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei, este sărbătorită anual la 28 iulie, reprezintă o bună oportunitate pentru conștientizarea populației asupra pericolului generat de hepatitele virale și un bun prilej pentru a avea grijă de sănătatea ficatului dumneavoastră.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X