Program educațional TIMP PENTRU SĂNĂTATE

29 iunie 2023

Ateliere de lucru multidisciplinare. Cursuri gratuite creditate EMC.

Medicii de familie, medicii specialiști, medicii rezidenți și studenții la Facultatea de Medicină au participat la primul Program de educație medicală – Ateliere de lucru multidisciplinare – TIMP PENTRU SĂNĂTATE organizat de Spitalul Sf. Constantin în parteneriat cu Asociația Medicilor de Familie Brașov.

“Ne bucurăm că prin Programul de educație medicală, Ateliere de lucru – TIMP PENTRU SĂNĂTATE, medicii de familie, rezidenții și studenții la medicină vor putea avea acces la prezentări, studii de caz, dezbateri, pe subiecte inspirate din cazuistică și expertiza specialiştilor și cu aplicabilitate în cabinetele medicale, atenția îndreptându-se către importanța educației în sănătate.„ Conf. Univ. Dr. Andrea Neculau, președinte Asociația Medicilor de Familie Brașov, medic primar medicină de familie, coordonator program educațional

Participarea la atelierele de lucru este GRATUITĂ, se desfăşoară ȋn zilele de 29 iunie 2023, 28 septembrie 2023, 30 noiembrie 2023, cu posibilitate de transmitere ONLINE a lucrărilor pentru participanţii din afara judeţului Brașov.

Programul educațional este creditat de către Colegiul Medicilor cu 12 puncte EMC pentru toate cele trei ateliere și va avea loc la Spitalul Sf. Constantin, Sala de Conferință, Calea București nr. 318.

Structura evenimentului cuprinde:

  • Ateliere de lucru – prezentări modulare.
  • Sesiuni științifice interdisciplinare.
  • Prezentări de cazuri.
  • Sesiuni de Q&A susținute de peste 30 de medici din cadrul Spitalului Sf. Constantin precum și de invitați speciali din țară și străinătate.

“Programul de educație medicală Ateliere de lucru – TIMP PENTRU SĂNĂTATE vine în întâmpinarea medicilor de familie, specialiștilor, rezidenților şi studenților la medicină, participând activ la dezvoltarea cunoștințelor. Atelierele de lucru multidisciplinare sunt o modalitate valoroasă de a dezvolta proiecte educaționale de îmbunătățire a calității serviciilor medicale în domeniul sănătății, precum și a relațiilor interumane. Scopul principal al acestui prim program educațional, organizat în parteneriat cu AMF Brașov și cu sprijinul echipei medicale din cadrul spitalului, este de a fi cât mai aproape de comunitatea medicală din regiunea noastră. Vrem să venim cu prezentări de actualitate inspirate din practica noastră curentă, studii de caz de interes și care să fie de ajutor medicilor în practica medicală de zi cu zi. De asemenea, dorim să facilităm accesul cât mai rapid la echipa multidisciplinară de medici, să dezvoltăm cât mai multe proiecte educaționale dedicate comunității.” Dr. Laurențiu Ene, director general Spitalul Sf. Constantin, medic primar ATI.

În cadrul primei întâlniri a programului educațional din data de 29 iunie 2023, s-a marcat și împlinirea a 10 ani de la realizarea primului HIPEC efectuat la Spitalul Sf. Constantin din Brașov. Un moment important este dedicat dialogului cu pacienții care au supraviețuit carcinomatozei peritoneale – Ziua Supraviețuitorului procedurii HIPEC.

“Un studiu publicat în anul 2023 arată că speranța de viață a unui pacient cu carcinomatoză peritoneală variază între 6 luni și 17 luni în funcție de etiologie. În urmă cu 10 ani ne-am propus să luptăm cu această maladie ucigașă ce afectează anual peste 3000 de români (1500 cazuri de cancer ovarian, 1000 cazuri de cancer colo-rectal și 500 cazuri de cancer gastric și alte localizări) introducândtehnica de chirurgie citoreductivă Sugarbacker și chimioterapia hipertermică intraperitoneală. Avem astăzi pacienți în viață și fără recidivă la 8 ani de la procedura HIPEC, cazuri cu potențial de vindecare reintegrate socio-profesional care în lipsa acestei proceduri nu ar fi obținut aceleași rezultate. Din anul 2019 au fost introduse și alte proceduri de chimioterapie loco-regională: HITOC, PIPAC, ILP. Spitalul Sf. Constantin fiind singurul din țară și Europa de est care oferă pacienților toate aceste proceduri.“ Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie general, medic șef sectie chirurgie general, Coordonator al Centrului de Transplant Renal „Professor Gilles Mentha”.

Spitalul Sf. Constantin din Brașov dispune de tehnologie de ultimă generație și un cadru natural unic cu care își întâmpină pacienții, care sunt în deplină siguranță tratați de medici renumiți, pregătiți în cele mai importante centre din Europa.

În cei 12 ani de activitate Spitalul Sf. Constantin a reușit să se poziționeze în lumea medicală privată prin intervențiile chirurgicale complexe efectuate (multe din ele în premieră județeană sau chiar națională), prin echipa medicală multidisciplinară și prin recunoașterea la nivel internațional a standardelor de igienă spitalicească implementate.

IMG_5690
IMG_6148
IMG_6164
IMG_6223
IMG_5692
IMG_6154
IMG_6175
IMG_6190
IMG_5705
IMG_5770
IMG_6157

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X