Exercițiu operațional ISU în colaborare cu IGSU și Spitalul Sf. Constantin

Astăzi a fost o zi specială la Spitalul Sf. Constantin!

A fost organizat un exercițiu de alarmare, intervenție, salvare și evacuare în cazul simulării unui incendiu la etajul II. Activitatea s-a desfășurat sub coordonarea ISU Brașov, ISU București și experți din Franța. Scopul exercițiului este antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilități în managementul şi gestionarea consecințelor manifestării acestui tip de risc.

Spitalul Sf. Constantin este un spital multidisciplinar, care cuprinde secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi, totalizând 150 de paturi. bloc operator cu 6 săli de operație și o secție de terapie intensivă de 250 mp, fiind singurul spital autorizat ISU din judetul Brașov.

Conform scenariului simulării, am fost înștiințați despre producerea unui incendiu la etajul II.

În urma apelului pentru gestionarea acestei situații au fost alocate forțe și mijloace din cadrul ISU Brașov, precum autospeciale de stingere, autospeciale de descarcerare, autoscări și echipaje SMURD.

S-a urmărit în principal reacția angajaților spitalului și modul de organizare al primei intervenții până la sosirea echipajelor profesioniste, cât și reacția de răspuns în gestionarea unei astfel de situații de urgență. 

În timpul desfășurării acestui exercițiu, activitatea spitalului nu a fost afectată, astfel, consultațiile, serviciile medicale și programul operator nu au fost întrerupte.

Dorim să mulțumim tuturor participanților pentru reacția promptă și modul profesionist de intervenție.

15
12
9
6
3
14
11
8
5
2
13
10
7
4
1

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X