Mâinile curate salvează vieți- vizita profesorului Didier Pittet, 14-15 martie 2018

Zilele igienei mâinilor Romania 2018 aduce în atenție un subiect vital pentru zilele noastre, igiena mâinilor, controlul și prevenția infecțiilor. Evenimentul principal al acestei prime ediții va avea loc în data lui 14 martie 2018 la JW Marriott București. Invitatul special al ediției 2018 este profesorul Didier Pittet, de la Spitalul Universitar din Geneva, creatorul programului global de siguranța pacientului “Clean care is safer care”.

Profesorul Didier Pittet este beneficiarul a numeroase onoruri naționale și internaționale, inclusiv CBE- comandant al Imperiului Britanic, decorat de insăși Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a pentru serviciile de prevenție a infecțiilor nozocomiale în Marea Britanie 2007, premiul de Lector al societății de Epidemiologia Sănătății pentru contribuția în domeniul controlului infecțiilor și epidemiologia sănătății 2008 și premiul de excelență al Societății Europene de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase 2009, Cartea ″Mâinile curate salvează vieți″, scrisă de scriitorul francez Thierry Crouzet– ediția L’ Age d’Homme, 2014- tradusă în 11 limbi până în Decembrie 2014, descrie epopeea profesorului Didier Pittet în promovarea igienei mâinilor și a siguranței pacientului în întreaga lume.

În seara zilei de 14 martie profesorul Didier Pittet ne face onoarea de a fi prezent în Brașov, la Sala Patria, începând cu orele 19,00, pentru a prezenta împreună cu producătorul Parijat Seth filmul ″Mâinile curate salvează vieți″, pentru ca apoi, alături de scriitorul Thierry Crouzet, să ofere participanților la eveniment, cartea cu autograf. Evenimentul este organizat de Spitalul Sf. Constantin în parteneriat cu direcția cultură a Primăriei Brașov.

Spitalul Sf. Constantin a ales cu atenție speakerii evenimentului, printre care se numără Camelia Șamotă, manager general, Spitalul Sf. Constantin, Sergiu Singeorzan, medic specialist epidemiolog, Șef Serviciu SPIAAM, Spitalul Județean de Urgentă Miercurea Ciuc- cu prezentarea Complianța la Igiena Mâinilor : Între provocare și normalitate, medicul primar boli infecțioase, Spitalul Sf. Constantin- Screeningul pacienților, un pas mic pentru noi, un pas mare pentru prevenirea infecțiilor intraspitalicești, Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generală, șef secție chirurgie generală Spitalul Sf. Constantin- Igiena și siguranța pacienților în contextul erei robotice în chirurgie, Nemet Codruța: Igiena mâinilor în Brașov : studiu de caz, Alexandru Coman: Igiena Mâinilor –Reguli de bază pentru o îngrijire sigură; demonstrație vizuală, respectiv Prof. Dr. Alina Pascu, prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității Transilvania Brașov.

In ziua de 15 martie, profesorul Pittet va vizita spitalul Sf. Constantin, la 5 ani după decernarea premiului de ″Cel mai curat spital din Europa″.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X