Chirurgia prin incizie unică – zero cicatrici, multiple beneficii

Recuperare rapidă, nicio cicatrice și timp minim de spitalizare – acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale chirurgiei prin incizie unică LESS-SILS, o metodă revoluționară pentru o gamă complexă de intervenții și o soluție cu multiple beneficii atât pentru pacient cât și pentru chirurg.

„AVâND LA BAZă O METODă MINIM-INVAZIVă, CHIRURGIA LESS-SILS ESTE REALIZATă PRINTR-O SINGURă INCIZIE, DE FOARTE MICI DIMENSIUNI îN URMA CăREIA NU RăMâN CICATRICI.”

“Ce face cu totul și cu totul specială această procedură chirurgicală este maniera în care aceasta este efectuată. Având la bază o metodă minim-invazivă, chirurgia LESS-SILS este realizată printr-o singură incizie, de foarte mici dimensiuni în urma căreia nu rămân cicatrici. Un alt avantaj deosebit al acesteia este versatilitatea, întrucât cu ajutorul acestei metode revoluționare se pot realiza multiple intervenții chirurgicale de la cele mai simple, prin ombilic, precum apendicite, hernii, enventrații, colecist, până la cele mai complexe precum intervenții bariatrice, histerectomii sau cancere.

rezectie hepatica LESS Spitalul Sf. Constantin

Echipa chirurgicală a Spitalului Sf. Constantin – rezecție hepatică prin incizie unică ombilicală

Chirurgia prin incizie unică LESS-SILS a fost pusă în practică în Spitalul Sf. Constantin din Brașov pentru prima dată în noiembrie 2011, iar pănă în prezent au fost realizate peste 170 de operații de acest gen, care permit o recuperare extrem de rapidă și o spitalizare de 1-2 zile. În cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov, medicii noștri chirurgi efectuează o mare varietate de intervenții cu ajutorul acestei metode: colecistectomii, apendicectomii, chistectomii ovariene și histerectomii cu anexectomie, iar în premieră în România – Gastric Sleeve, ce reprezintă astăzi 90% din procedurile bariatrice din România și peste 50% din procedurile bariatrice din Occident”, explică Dr. Bogdan Moldovan, Șeful Secției de Chirurgie Generală la Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Un sprijin esențial pentru pacienții obezi – chirurgia bariatrică prin incizie unică

rezectie hepatica fara cicatrici

Rezecție hepatică prin incizie unică – aspect postoperator

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, bolile metabolice iau amploare în fiecare an, astfel că 34% din populație este supraponderală, iar dintre aceștia 3% se confruntă cu obezitate morbidă. În aceste condiții, tot mai mulți aleg tratamentul chirurgical, fiind singura soluție cu rezultate pe termen lung, iar chirurgia bariatrică prin incizie unică prezintă multiple avantaje atât în timpul procedurii cât și postoperator.
În cazul pacienților, pe lângă avantajul estetic, chirurgia LESS-SILS prezintă numeroase avantaje precum: reducerea traumei operatorii, micșorarea durerii postoperatorii și a necesarului de analgezice, diminuarea complicațiilor intervenției, iar timpul de recuperare este mai mic. În urma acestei proceduri circuitul alimentar nu este influențat, acesta va funcționa normal, pacienții putând consuma orice aliment dar în cantități reduse. Mai mult, procedura nu aduce inconveniente pe termen mediu și lung comparativ cu celelalte tehnici asemănătoare.

Dispozitivul QuadPort – operație Spitalul Sf. Constantin

„Echipa noastră aplică preferențial metoda Gastric Sleeve, pe cale laparoscopică sau prin incizie ombilicală unică (chirurgie LESS), întrucât pe baza experienței anterioare și a rezultatelor pe care le-am obținut, este cea mai eficientă tehnică. Pacienții pe care i-am operat până acum prin această procedură în cei peste 4 ani de când am adus chirurgia bariatrică la Brașov au slăbit împreună peste 6700 kg, mulți dintre ei ajungând chiar și la normoponderabilitate”, adaugă Dr. Bogdan Moldovan.

interventie prin incizie unica

Intervenție prin incizie unică efectuată la Spitalul Sf. Constantin

Echipa spitalului privat brașovean deține a 2-a cazuistică din România ca număr al intervențiilor de chirurgie prin incizie unică, efectuând 18 tipuri de operații LESS, printre care o serie de 12 premiere naționale prin aceasta metodă: hepatectomia LESS, Rezectia Lagrot LESS a chistului hidatic, Fenestrarea LESS în boala polichistică hepatică cu chiste mari, Splenectomie LESS, Gastric Sleeve LESS, Cura TAPP în hernia uni și bilaterală LESS, Rezecția anterioară joasă LESS pentru cancer rectal mijlociu, Amputația rectală Miles LESS pentru cancer rectal inferior, Cura eventrației postapendicectomie LESS, Rezecția chistului renal LESS, Rezecția chistului splenic LESS, histerectomia LESS.
Pe lângă intervențiile „fără cicatrici” cu care se remarcă spitalul brașovean, la Spitalul Sf. Constantin se mai efectuează proceduri chirurgicale complexe în domeniile: neurochirurgie spinală și cerebrală, O.R.L., urologie, chirurgie plastică, ortopedie, chirurgie oncologică de anvergură, chirurgie hepatică și endocrină. Pentru mai multe detalii, accesați www.spitalulsfconstantin.ro sau pagina de Facebook

 

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X