IATA CE POT FACE 4 BRAȚE DIBACE!…

sau povestea chirurgului ajutat de tehnologia robotului chirurgical da Vinci Si.

Din totalul operațiilor efectuate în cadrul secțiilor de chirurgie generală și urologie ale Spitalului Sf. Constantin în anul 2017, aproape 8% dintre pacienti au optat pentru chirurgia robotică, inclusiv o pacientă căreia i-a fost prelevat rinichiul pentru transplant.

Chirurgia asistată de robot, numită și „chirurgie robotică”, presupune utilizarea unui sistem revoluționar care include un braț dotat cu o cameră de înaltă rezoluție și mai multe brațe mecanice cu instrumente chirurgicale. Acestea sunt deosebit de flexibile și sunt conectate la o consolă computerizată, care este acționată de chirurg. Chirurgul, așezat la consola poziționată lângă masa de operație, controlează cu o siguranță sporită brațele robotului, beneficiind de o imagine 3D, mărită, de înaltă rezoluție. Cu ajutorul chirurgiei robotice este posibilă efectuarea anumitor intervenții chirurgicale delicate și complexe care ar fi deosebit de dificile, riscante sau chiar imposibile prin tehnicile convenționale.

De ce chirurgie robotica?

Avantajele incontestabile ale utilizării robotului daVinci Si sunt precizia sporită, creșterea gradului de siguranță, dar și riscul scăzut de sângerare și infecție. Pe lângă acestea trei, se adaugă și recuperarea rapidă, cicatricile de dimensiuni reduse și gradul ridicat de flexibilitate și confort pentru pacient și chirurg. Pe lângă prelevarea de organ pentru transplant, chirurgia robotică este aplicată în cadrul Centrului de Excelență în chirurgia robotică, coordonat de Prof. Dr. Ioan Coman, în domeniul urologiei, pentru tratamentul chirurgical al cancerelor de prostată și rinichi, în domeniul chirurgiei generale, pentru îndepărtarea tumorilor colo-rectale sau chirurgia obezității sau cura herniilor și eventrațiilor, dar și în sfera ginecologiei, pentru afecțiuni precum fibroamele uterine, afecțiunile ovarelor sau trompelor ovariene, endometrioza și chiar cancerul de col uterin.

Transplant renal cu prelevare robotică de organ

În anul 2016, de ziua națională a României, așa cum multă lume știe deja, Timea a primit o nouă șansă la viață fiind protagonista primului transplant renal realizat în sistemul medical privat din Romania.  „În data de 1 decembrie (2016, NR) am primit o șansă pentru o viață normală datorită profesionalismului și devotamentului echipei de chirurgi a spitalului, îndrumată de doctorul Bogdan Moldovan. Și azi nu aş fi putut fi aici și alerga așa de bine dacă nu ar fi avut loc transplantul. Mulțumesc din inimă” – a spus Timea Antal cu ocazia Crosului pentru transplant, organizat în luna octombrie 2017 în beneficiul pacienților care au nevoie de o astfel de intervenție. Timea a rămas în familia Spitalului Sf. Constantin și ne bucurăm de energia, veselia și pofta ei de viață în toate momentele noastre importante.

În data de 13 octombrie 2017, echipa coordonată de Dr. Bogdan Moldovan a împins transplantul renal la următorul nivel, realizând prelevarea organului transplantat cu ajutorul robotului Antal DaVinci Si. Și de data aceasta, tot o doamnă Antal (coincidență de nume J) din județul Cluj, s-a bucurat de avantajele celor 4 mâini dibace, intervenția robotică permițand cicatrici minime, o perioadă extrem de scurtă de recuperare, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. “Felicitări încă o dată domnului dr. Bogdan Moldovan și echipei dumnealui, sunteți oameni, medici de suflet, alături de bolnavi. Vă mulțumim că ați realizat visul meu de mult dorit și ați dat șansa pentru o nouă viață soțului meu. Ne simțim foarte bine după o săptămână de la transplantul renal, datorită faptului că am fost tratați cu mare grijă după operație. Spitalul Sf. Constantin într-adevăr este unul dintre cele mai curate spitale din Europa, medicii, asistentele medicale, infirmierele, lucrează cu suflet adevarăt. Vă dorim în continuare mult succes și visuri împlinite”. Și cu doamna Ibolya ne vedem săptămânal, din ce în ce mai zâmbitoare, sănătoasă și mereu de mână cu dl. Antal, pentru care fiecare zi vine cu un gând de mulțumire soției sale și medicilor de la Spitalul Sf. Constantin care i-au readus speranța și zâmbetul în viață.

Familia Antal din Cluj, la externare după transplantul renal, octombrie 2017

Robotul daVinci – un aliat de nădejde în lupta cu afecțiunile oncologice

La jumătatea lunii decembrie 2017 am cunoscut o altă doamnă care s-a întâlnit în sala de operație cu robotul nostru daVinci și ale sale brațe care, împreună cu mâinile chirurgului Bogdan Moldovan au făcut din nou minuni. Doamna Mihaela, în vârstă de 56 ani, din județul Prahova, zâmbea astăzi, la externare, după intervenția de rezecție anterioară joasă daVinci: “Este excepțional. Astăzi, la 5 zile de la operație, nu simt deloc că am fost operată. Spitalizarea a durat doar 5 zile, cicatricele sunt foarte micuțe, nu am nicio cusătură, nu am fire care trebuie scoase. Sunt foarte mulțumită de operație.” E mare lucru ca aceasta să fie starea de spirit a unui pacient internat acum 5 zile cu diagnosticul: neoplasm rectal (tumoră malignă a rectului).

Rezecție anterioară joasă daVinci – Dr. Bogdan Moldovan, Dr. Dumitru Pocreață, Dr. Costel Rad

Pentru detalii privind tarifele și programările intervențiilor, vă rugăm să contactați consultanții noștri, la unul din numerele de telefon 0730.133.466 sau 0726.70.77.08. Ne puteți, de asemenea, scrie mesaj privat pe pagina de Facebook însoțit de numar de telefon și vă vom contacta noi.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X