Continuă activitatea de Transplant Renal în cadrul Centrului „Prof. Gilles Mentha”.

Pe data de 01.04.2022 a avut loc a 25-a intervenție de transplant renal, intervenție care a decurs foarte bine, rinichiul transplantat fiind perfect funcțional, având o diureză de 14 litri în primele 12 ore.

Primitorul, un pacient în vârsta de 66 de ani, diagnosticat cu boală polichistică renală în iminență de dializă, a primit un rinichi de la verișoara lui.

Prelevarea rinichiului stâng de la donator a fost efectuată cu robotul DaVinci de echipa de Urologie coordonată de către Prof. Dr. Nicolae Crișan și Prof. Dr. Ioan Coman, Dr. Alexandru Cealan, Dr. Emanuel Cata, As. Anca Jecan.

Anestezie: Dr. Alexandra Șpac, As. Diana Șerban.

Intervenția la receptor a constat în conectarea arterei și venei renale de la grefon la artera și vena iliacă externă dreaptă. Durata totală de ischemie din momentul clipării arterei la donator până la revascularizarea grefonului la primitor a fost de puțin peste 1h. Rinichiul reperfuzat începând să producă urină în mai puțin de 5 min.

Echipa care a efectuat intervenția de implantare: Dr. Bogdan Moldovan, Dr. Viorel Rusu, Dr. Radu Pisică, As. Sabrina Marica și As. Angela Cotoară.

Anestezia a fost asigurată de: Dr. Doly Stoica, Dr. Vlad Untaru, As. Valentin Petrescu.

Buna funcționare a organului transplantat este verificată de mai multe ori (direct pe suprafața organului și după închiderea musculaturii) pe masa de operație, apoi zilnic în primele 4 zile după intervenție prin Ecografie Doppler efectuată de Dr. Dragoș Lupu.

Dr. Mihaela Verzan, medic primar nefrologie, este responsabilă de asigurarea tratamentului imuno-supresor și coordonează din punct de vedere nefrologic intervențiile de transplant.

Pacientul nostru a fost externat în ziua 6 posttransplant cu o valoare a Creatininei normală.

Acesta ne-a lăsat un scurt testimonial referitor la experiența petrecută în cadrul Spitalului Sf. Constantin:

Dragilor, astăzi voi pleca acasă, după intervenția cu succes a dl. Dr. Moldovan. Nu pot însă ieși înainte de a vă mulțimi tuturor din suflet pentru tot, pentru grijă, empatie, profesionalism și pentru că am o experiența de peste 40 de ani de viață în occident, vă pot spune cu mâna pe inimă că acest spital putea fi pus în orice țară occidentală, ar fi făcut față cu brio tuturor cerințelor medicale. FELICITĂRI! Încă odată mulțumesc din inimă și Dumnezeu să vă ajute în continuare să aduceți bucurii în viețile pacienților pe care-i tratați.”

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X