Infiltrațiile PRP realizate de medicul ortoped

Terapia cu plasmă bogată în trombocite este o formă de medicină regenerativă ce poate valorifica abilitățitile organismului de a se vindeca.

Plasma este compusă în mare parte din apă și proteine și oferă un mediu pentru ca globulele roșii, globulele albe și trombocitele să circule prin organism. 

Trombocitele sunt binecunoscute pentru abilitățile lor de coagulare, dar conțin și factori de creștere care pot declanșa reproducerea celulară și pot stimula regenerarea țesuturilor sau vindecarea în zona tratată.  În acest fel, injecțiile cu PRP folosesc sistemul de vindecare al fiecărui pacient în parte pentru a îmbunătăți problemele musculo-scheletice. 

Injecțiile cu PRP sunt pregătite prin recoltarea a 20ml din propriul sânge și centrifugarea acestuia pt separarea plasmei cu trombocite de celelalte componente ale sângelui și apoi injectată în zona țintă, cum ar fi un genunchi sau un tendon.

Infiltrațiile PRP se recomandă în următoarele cazuri:

– Afecțiunile cartilajelor articulare în stadiu incipient sau moderat: artroza sau condromalacia genunchiului, artroza șoldului, a gleznei sau de umăr. În aceste cazuri se poate combina sau nu, preparatul de plasma cu acid hialuronic.

-Afecțiuni degenerative ale tendoanelor: tendinite ale umărului (coafa rotatorie), achileana, epicondilite (tennis elbow), tendinitele genunchiului (tendon rotulian/ cvadriceps).

Procedura este simplă și se realizează în ambulatoriu, fără a necesita spitalizare. Fiind vorba despre un tratament autolog (folosim sângele propriu), nu există reacții alergice date de produsul injectat.

Dr. Bianca Chiorean – Medic specialist Ortopedie – vă stă la dispoziție pentru consultații și stabilirea celor mai bune metode de tratament.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X