România se află pe harta centrelor RAKT datorită Spitalului Sf. Constantin Brașov

În cadrul celui mai mare congres european de urologie, care a avut loc în perioada 1-4 iulie 2022 în Amsterdam (European Association of Urology 2022), Spitalul Sf. Constantin a fost apreciat și menționat ca fiind unul dintre cele mai importante centre RAKT.

Transplantul de rinichi asistat de robot (RAKT) a fost introdus pentru a reduce morbiditatea transplantului de rinichi deschis.

Centrul de Transplant Renal “Prof. Gilles Mentha” din cadrul Spitalului Sf. Constantin, a fost primul centru din Europa de Est care a introdus tehnica robotică RAKT (robotic assisted kidney transplantation), în care suturile vasculare și implantarea ureterului în vezica urinară se realizează folosind robotul DaVinci, începând cu Ianuarie 2019.

RAKT este o tehnică sigură, cu avantaje precum complicații intra și postoperatorii scăzute, cicatrici mai mici și vizualizare excelentă în timpul intervenției, care ar putea duce la o calitate mai bună a anastomozelor vasculare și ureterale.

România se află pe harta centrelor RAKT datorită Spitalului Sf. Constantin Brașov și a activității de transplant renal. În prezent se numără 26 de persoane care au beneficiat de transplant renal în Centrul de Transplant Renal “Prof. Gilles Mentha”.

1 din 4 pacienți transplantați în România în 2021 a fost transplant la Brașov și 1 din 2 pacienți transplantați de la donor viu în România a fost transplantat la Brașov.

Search

+

Nou la Spitalul Sf. Constantin – ERCP – tehnica minim invazivă de rezolvare a patologiei căilor biliare

X